Плевнелиев: С месеци мотаят чуждите инвеститори

  • 10 април 2013 21:13

  • 1174
  • 6
Плевнелиев: С месеци мотаят чуждите инвеститори
© Булфото
Чужди инвеститори чакат с месеци пред агенции и министерства, за да бъдат обслужени. Критиката отправи в Русе президентът Росен Плевнелиев.

"Вие имате немски инвеститор, на световно ниво, който иска да отвори 1000 работни места. Трябва ли българската агенция за инвестиции от четири месеца да се чуди кой точно да ги подкрепи, така че те да не се разхождат по гишетата. Второ, трябва ли за една такава инвестиция Министерството на земеделието от четири месеца да се чуди кога ще насрочи комисия за промяна на статута на земята от земеделска в съответно в строителни граници. Извинете, това е наистина абсолютно недопустимо, не може така. Затова аз лично и моите секретари и съветници, които присъстваха на тази среща, наистина ще се опитаме да ускорим и да помогнем", заяви държавният глава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1174 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.04.23 | 02:49

6
Спи, Дяконе! Не се събуждай! Остани в незнайния си гроб! Добре си ти. От там не виждаш съдбата на достойния ни народ. Не виждаш майките, които днес не раждат. Стариците край кофите за смет. Бащите със джобове празни, в ръцете с куфари и здравец за късмет. Децата ни са вече на изчезване. Селата мъртви. Пусти градове. Строим хотели, паркинги, гаражи. Край просяка минава Беемве. На "пътя към Европа" се продават в ръцете с кукли малките моми. Те детството си в сънища сънуват, стаена скръб в очите им гори. Спи, Дяконе! Не се събуждай! Добре си там, под тази черна пръст. Завиждам ти за туй, че не дочака мечтите си разпънати на кръст! ..

2013.04.13 | 14:12

5
Малко от плана на Сидеров:  """Всеки български инвеститор, предприемач и производител е с предимство пред всеки чуждестранен до изравняването на стандарта ни на живот със средноевропейския. Българското производство, търговия и банки трябва да са в български ръце. Българската земеделска земя не се продава на чужденци при никакви условия.""" А какво прави нашия президент? Все още ли желаете това?

2013.04.11 | 22:53

3
Извинявам се." Нашия" трябва да е в кавички. Този президент не е наш...

2013.04.13 | 05:51

4
Абе хамстер, този немски инвеститор каква заплата ще ми дава? - като на немец в германия ли?! Що толкова се натиска да инвестира тук бе, а?
шикалка

2013.04.11 | 15:59

2
Ето тая бюрокрация, бумащина и плиткоумие на държавната администрация е едно от "постиженията" на ГЕРБ - то не са такси, таксички, задължителни плащания и купища други изисквания.

2013.04.11 | 15:59

1
Седни пудел! Цветелинка ще те помилва.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини