Цветанов: Продължава делото за терористичния акт в Бургас

  • 10 април 2013 14:40

  • 907
  • 1
Цветанов: Продължава делото за терористичния акт в Бургас
©

Продължава делото за терористичния акт в Бургас, това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа на конференция „България на кръстопът – актуални вътрешнополитически предизвикателства”, която се провежда в Представителството на Бавария в Брюксел.

„Миналата година имаше терористичен акт, извършен в началото на летния туристически сезон. Благодаря на всички евроатлантически партньори за бързите действия по разследването. Има сериозен напредък, за да направим обоснованото си предположение за военното крило на „Хизбулла”, съпричастно към този терористичен акт. Делото продължава, в момента текат съдебните поръчки”, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, в презентацията си в Представителството на Бавария.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа представи основните акценти от свършеното по време на неговия мандат като министър на вътрешните работи. Имаше 18 отвличания 2008 – 2009 година. В 2009 г. септември беше 19-то отвличане и първото за мен като министър. Декември 2009 г. успяхме да задържим групата за отвличания и от този момент нямаше нито едно отвличане, е групата е осъдена на 15 и 18 години затвор, каза Цветанов.

Групата Килърите, извършваща поръчкови убийства, беше задържана 2010 г., в процеса на разследването бяха документирани и други убийства. Декември групата получи доживотни присъди, каза Цветанов.

Посочен беше случаят със заложниците в клона на Инвестбанк в Сливен, който е приключил успешно, без нито една жертва. МВР и БЧК възстановиха къщите в село Бисер; правителството винаги се е старало да бъде на място, когато има необходимост, посочи Цветанов.

След задържането на групата за магистрални грабежи през декември 2010 г., до момента няма нито един магистрален грабеж на територията на България, каза още той. В България имаше сериозен проблем с магистралните грабежи и това се поставяше на всички срещи с европейски посланици – Германия, Холандия, Белгия и Турция. Имаше ежегодни грабежи на транзитно преминаващите чужди граждани. Неутрализирахме една от престъпните групи през декември 2010 г. и в 2011, 2012 г. и до момента няма нито един магистрален грабеж на територията на страната, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Групата „Октопод”, едно от тези лица беше съветник в ДАНС. Успяхме да се освободим от подобни лица, да започнем разследване на това, което са правили, и тече съдебен процес, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.
Съвместно с Европол на територията на България бяха разбити 7 лаборатории за производство на фалшиви евра. Това беше продуктивна работа, оценена по достойнство от директора на „Европол”. Той идваше в България след всяка успешна операция по разбиване на група за производство на фалшиви пари, каза Цветанов.

Миналата година са задържани 16 тона хашиш на територията на страната, предназначени за Белгия и Холандия, също 24 тона оцетен анхидрид, предназначен за производство на амфетамини. Операциите са проведени съвместно с „Европол” и Американската служба за борба с наркотиците ДЕА, посочи Цветанов в презентацията си.

В тежката организирана престъпност, голяма част от представителите на България, станаха лидери в групите. Миналата година бяха задържани 3,5 тона кокаин в Испания, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Успяхме да задържим 3 тона кокаин с 22 българи и един плавателен съд; по-късно – още 500 кг на две яхти, под британски флаг, но собственост на български граждани, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Специално Евелин Банев – Брендо – 2008 г. карабинерите в Италия са поискали съдействие от България за задържането му. Тогава е изтекла информация към лицата, които е трябвало да бъдат задържани, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Годишно групата е вкарвала 40 тона кокаин от Южна Америка за Европа, посочи Цветанов.

В Швейцария Брендо е обвинен за прекарването на 10 тона кокаин от Америка в Европа и за пране на 10 милиона евро в швейцарски банки, посочи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

За източването на кредитни карти – за голямо съжаление, България има съществен „принос” в този вид престъпления. От съвместната работа с Европол, за миналата 2012 година са задържани 180 български граждани, предадени на властите в държавите, където са извършвали престъпната си дейност.

За контрабандата на цигари – имаше засилен контрабанден елемент от страна на Гърция и Турция, за влизане на цигари в България. През 2010 – 2011 – 2012 г. бяха задържани количества, които надвишават в пъти консумацията, която България може да направи за пушене на цигари. Със задържането на тези престъпни групи, сме намалили влизането на тази контрабанда в ЕС. В съвместната работа с нашите партньори в чужбина, неутрализирахме фабрики за производство на цигари, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Намалели са взривовете в България, отчете Цветанов. С въвеждането на Шенгенската информационна система, в България са задържани доста автомобили, издирвани в ЕС като откраднати, каза Цветанов. 20 000 са били в България откраднатите автомобили през 1994 г. – в 2012 г. са 3000, посочи Цветанов като според него тази бройка също е висока и ще се върви към намаляването й, каза Цветанов.

Присъстващите на презентацията получиха диск с основните акценти в следващия мандат на ПП ГЕРБ – финансова стабилност, приоритети за подобряване на условията за живот на българските граждани, по-бързо излизане от кризата. В момента България е с 0,5 % дефицит, 17 % държавен дълг и в момента сме една от най-стабилните държави в ЕС. Заявили сме, че няма да допуснем да харчим повече от това, което изкарваме, защото в никакъв случай не трябва сегашното поколение да обременява децата си с това, което родителите им харчат днес. Възползване от европейската солидарност, насочване на повече инвестиции в България, създаване на работни места, намаляване на младежката безработица. Благодаря на „Ханс Зайдел” за цялата помощ, която оказват, в секторните политики и за атмосферата на реален и конструктивен диалог, каза Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Презентация представи и журналистът Слави Ангелов. Той критикува слабости в борбата с корупцията в България, както и слабости на Прокуратурата. Това, което дразнеше обществото, е силната връзка между политическите партии и висшите магистрати в България, посочи Ангелов. Той посочи пропуски в работата на Специализирания наказателен съд, както и във функционирането на Закона за конфискация в България. В областта на организираната престъпност бяха постигнати най-съществени резултати, в последните години, посочи Ангелов.

Последвайте канала на

907 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Въпрос? Логичен въпрос!

2013.04.11 | 13:56

1
Какво отношение има един обикновен гражданин /Цветан Цветанов/ към дейността на държавни институции като МВР и ДАНС?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини