Председателят на Държавната дума прие Георги Първанов в Москва

  • 08 април 2013 21:17

  • 1151
  • 2
Председателят на Държавната дума прие Георги Първанов в Москва
© Булфото

Българският президент в периода 2002-2012 година Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в беше приет днес в Москва от председателя на руската държавна Дума Сергей Наришкин, съобщи БНР. Първанов е на посещение в руската столица за презентацията на книга за Руско-турската освободителна война.

На срещата в Държавната Дума бяха обсъдени българо-руските отношения в светлината на традиционното приятелство между двата народа. "Една от целите на нашето посещение е да дадем тласък на идеята, лансирана през 2003 г. за създаване на Българо-руски обществен форум", посочи президентът Първанов, който е председател от българска страна на тази организация. Той допълни че една от задачите на форума е да направи преглед на актуалните двустранни отношения и да излезе с препоръки към инстуциите и гражданските структури за тяхното бъдещо развитие. "Трябва да запазим и доразвием доверието между България и Русия," каза още бившият български държавен глава.

Президентът посочи, че от българска страна общественият форум ще предложи конкретни идеи за сътрудничество в областта на икономиката, образованието, науката и регионалните връзки.

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в е в Москва по повод представянето на двутомника "Руските паметници на Освободителната война 1877-1878 г.", което ще се състои тази вечер. Той е автор на един от от предговорите към изданието, представящо справочни материали и богат снимков материал за всички паметници на героите от Руско-турската война в България.

В срещата участваха също така Светлана Шаренкова- председател на Форума „България - Русия”, бившите депутати Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в и проф. Андрей Пантев, който е председател на Националния комитет по честването на 135-годишнината от Освобождението на България от османско иго, както и българският посланик в Русия Бойко Коцев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1151 2

Коментари 2

Добави коментар
С наслада гледам гърча червен - мухахахахха !

2013.04.10 | 10:52

2
"велика русия" Как една държава става велика като не произвежда нищо друго освен суровини за цивилизования свят ??? Такава държава се нарича "ресурсен придатък" и са налице всички свойствени й характеристики - диктатура, държавен монопол, корупция която е генерирана предимно от държавните структури, бедни, унизени и манипулирани граждани и т. н. По-голямо осиране от това - да си най-голямата държава по територия в света, да имаш природни богатства колкото цели континенти, а да си на: 62-е место в мире по уровню технологического развития (между Коста-Рикой и Пакистаном); 67-е место в мире по уровню жизни; 70-е место в мире по использованию по использованию передовых информационных и коммуникационных технологий; 72-е место в мире по рейтингу расходов государства на человека; 97-е место в мире по доходам на душу населения; 127-е место в мире по показателям здоровья населения; 134-е место в мире по продол
КАКА

2013.04.09 | 23:00

1
мажат му ските на станишката.-инструктаж,инструктаж.....момчето иска лидер на пес и бута напред орешарски ама като си дал дупе под наем не става лесно......от всички тези зависимости и шлемове го отнасяме ние

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини