Плевнелиев връчи орден "Стара планина" на ливанския посланик

  • 08 април 2013 16:28

  • 854
  • 2
Плевнелиев връчи орден "Стара планина" на ливанския посланик
© Булфото

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното връчи орден „Стара планина" I степен на посланика на Ливан Мишлин Аби Самра. В Гербовата зала на „Дондуков" 2 държавният глава удостои с висше държавно отличие посланика на Ливанската република по повод окончателното й отпътуване от страната.

„Изказвам дълбоката си благодарност към Вас за това високо държавно отличие, което ми връчихте днес. Това е чест за моята страна и лично за мен", заяви ливанският посланик. По думите й това е оценка за стабилността и добрата степен на развитие на двустранните отношения между двете страни. „За тези 9 години се научих да разбирам и се влюбих в България", добави тя и благодари за 9-те години гостоприемство.

"През 2012 г. постигнахме изключителен рекорд в търговско-икономическия обмен, като износът за Ливан достигна 79 %, а вносът от Ливан - 53 %. Това е изключително положителна тенденция, която се надяваме да се запази и занапред", каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„За мен е истинско удоволствие да връча това най-високо държавно отличие - орден „Стара планина" I степен - за изключителни заслуги за развитието на двустранните отношения между България и Ливан. Изразявам благодарност и висока оценка за Вашата професионална работа и отдаденост. Вие положихте много усилия за активизиране на отношенията в политическата, културната, икономическата сфера", посочи държавният глава.

„Вие изпълнявахте ролята на доайен на политическия корпус. Бяхме свидетели на интензивен политически диалог между държавите. През 2010 г. беше проведен и бизнес форум за по-високо разпознаване на бизнес възможностите между държавите", заяви Плевнелиев.

„България винаги е подкрепяла Ливан в тежки моменти, за укрепване на нейния суверенитет и сигурност. Тази подкрепа ще продължи", посочи президентът. „България осъзнава сериозността на предизвикателствата на Ливан заради проблемите със Сирия. Оценяваме усилията за справяне с огромния поток бедстващи сирийски граждани", каза държавният глава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
854 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.04.09 | 03:31

2
А ливанския посланик, знае ли, че ние президент в момнента нямаме, а имаме некъв там женчо с роля за пред телевизията! Ама със слаба роля!

2013.04.09 | 01:10

1
Сега може да връчи по един и на ЧЕЗ и Енерго Про

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини