Британският посланик: Не дискриминираме българите

  • 05 април 2013 14:29

  • 1152
  • 4
Британският посланик: Не дискриминираме българите
© Булфото

Млади българи с добро образование се очаква да отидат на работа във Великобритания от догодина, когато отпадат ограниченията на трудовия пазар за граждани от България и Румъния. Това каза пред БНТ посланикът на Великобритания у нас Джонатан Алън. Той цитира доклад на британския Национален институт за икономически и социални изследвания, изготвен по поръчка на британското правителство.

Според изследването е слабо вероятно е да има наплив от имигранти от България и Румъния към Великобритания след отварянето на трудовия пазар. Докладът сочи и че е по-вероятно българите и румънците ще се насочат към Испания, Италия и Германия. Очаква се българите да работят в хотелите и ресторантите и като цяло в областта на услугите.

Според изследването те биха отишли във Великобритания, за да търсят работа и да повишат стандарта си, а не като "социални или здравни туристи". За разлика от вълната поляци, литовци и други източноевропейци след 2004-та, българите и румънците най-вероятно ще се насочат към Лондон и югоизточна Англия, а няма да се пръснат из цялата страна.

Отбелязва се и че българите и румънците, които вече живеят във Великобритания, са относително малко. Повечето са на възраст под 35 години и като цяло са с малко по-добра професионална квалификация от други имигранти в останалата част на Европа.

"Докладът казва също, че тези, които идват във Великобритания, най-многото ще бъдат млади хора с добро ниво на образования, че те са без семейства най-многото и че това значи, че няма големи последици към нашата система на социалната помощ или здравеопазването. Искам да кажа, че няма дискриминация към българи или румънци", каза Джонатан Алън.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1152 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
neee

2013.04.06 | 16:38

2
не мранкай а кажи че не искате цигани И НИЕ НЕ ГИ ИСКАМЕ !!!!!!!!!!!!!!!!
кирил

2013.04.06 | 16:39

4
глупак живея на острова , тук живеят хора от цял свят , мислиш ли че им пука дали си циганин или българин.За разлика от вас ,,българите'' англичаните не са расисти , тях не ги интересува кой с какъв произход е , а как се държи в обществото.Тук вие българите наистина сте проблем казвам българите а не циганите.Българите крадат,мамят и живеят на гърба на британския народ
Квачков

2013.04.06 | 16:39

3
Долен лъжец е тоя! От векове Англия води антибългарска политика ,а не само сега.

2013.04.05 | 15:56

1
NE V BNT TAM DA IDE PRI PROZRACHNATA SI NACIQ I DA IM GO KAJE .

Добави коментар

Водещи новини