Плевнелиев: Ако има проблеми с циганите във Великобритания, ще ги решим

  • 02 април 2013 17:50

  • 1336
  • 6
Плевнелиев: Ако има проблеми с циганите във Великобритания, ще ги решим
©

Вътрешнополитически проблеми в страни от Европейския съюз са причината за кампании срещу България, смята президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, цитиран от БНР.

По думите на държавния глава, дълго време Холандия е била единствената страна, която е имала задръжки от гледна точка на приемането на България и Румъния в Шенген. "Всички знаем, че това се базираше на вътрешнополитически проблеми в Холандия", каза той в Будапеща.

Според него обаче е недопустимо такива проблеми да се отразяват на спазването на европейската солидарност. Инвестирахме здраво в границите, пазим ги по най-достойния начин. Действаме национално отговорно и очакваме Европа да действа солидарно. За съжаление, вътрешнополитически проблеми възпрепятстват този процес, допълни той.

Според Плевнелиев, няма доказателства за наплив от български имигранти и сигнали за проблеми от нашенци зад граница. "Въпреки това днес министър-председателят на Великобритания и властите там стартираха доста неприемлива за нас кампания. Но вярваме в европейската солидарност и отговорност. Ако има проблем, той трябва да се се посочва и да се решава. Посочете ни какви са недостатъците ни за приемане в Шенген, призова той. Ако има проблеми с ромското нашествие от България и Румъния във Великобритания, ще го решим, подчерта той.

Последвайте канала на

1336 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
AZ

2013.04.03 | 06:28

6
Аман от тази отстъпническа политика. Европа реши циганския проблем още през 15-ти век като ги....Сега нека те да си ги интегрират, като са ги натирили по нашите земи. Нали и те са европейски граждани? Хайде сега да видим колко ще издържи английската икономика с тези цигани.

2013.04.03 | 05:15

5
З.а.е.б.и Великобритания, виж какво става тука в България. Тук определено има проблем и ако не се вземат мерки навреме не ми се мисли какво ще стане.

2013.04.03 | 05:15

4
"Ако има проблеми с циганите във Великобритания, ще ги решим" ХАХХАХАААА! Както решихте проблемите с циганите в България.... ЕЙ, дупедавец и жалка демо версия на президент, от ЕС ти посочиха какви са недостатъците ни за приемането ни в Шенген, обаче понятието корупция не съществува в речника на шибаните гербаджии.

2013.04.03 | 01:45

3
TI UPRAVI TVOITA CIGANKA.......

2013.04.03 | 00:33

2
И как ще стане бе този? Като доведеш и великобританските цигани с нашите? :-))

2013.04.03 | 00:32

1
комунистически П У Т Ь О

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини