НСТС ще гледа утре социалните мерки

  • 01 април 2013 15:42

  • 702
  • 0
НСТС ще гледа утре социалните мерки
©

"Утре ще има един изключително интересен съвет за тристранно сътрудничество, в който много ще дебатираме", каза пред журналисти вицепремиерът в служебното правителство и министър на труда и социалната политика Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013. Костадинова присъства на церемония по повод официалния старт на Европейската година на гражданите 2013 в България.

„Това, което сме говорили със социалните партньори, е в рамките на сумата, която е отпусната от Министерски съвет в четвъртък кои да бъдат мерките, които сега ще влязат”, каза Костадинова.

„Нашата идея със създаването на тази работна група беше да създадем цялостен списък с редица мерки, който да бъде остойностен. Ако впоследствие намерим допълнително пари, ще бъдат включени и допълнително мерки”, заяви служебният вицепремиер.

Тя посочи, че още не е видяла протокола от работа на работната група, който да е подписан от всички партньори, участвали в нея, и не отговори на въпрос - дали са намерени допълнителни пари. Костадинова посочи, че до края на деня очаква да бъде готов протоколът и ще бъде разгледан утре в НСТС.

„Много са исканията от всички страни”, каза Костадинова, като допълни, че се придържа към това, което би могло да бъде направено в рамките на служебния кабинет. „Увеличаването на майчинството изисква законодателна промяна. Не се ангажирам по простата причина, че не бихме могли да го направим”, каза още тя.

По повод увеличението на пенсиите и дали е достатъчно, Костадинова каза - достатъчно е доста относително понятие.
„Въпросът е - какво може да се случи към настоящия момент. Пак казвам – това е законодателна промяна, предприета от правителството преди нас. Не бих могла да я променя”, заяви тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
702 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини