Божидар Нанев: Трябва да има яснота във финансирането на здравеопазването

  • 01 април 2013 07:41

  • 805
  • 0
Божидар Нанев: Трябва да има яснота във финансирането на здравеопазването
©

Срещу всеки министър има доноси и компромати. В доноса срещу мен се казваше, че в България не е имало грипна епидемия и не е било необходимо да се купуват никакви ваксини или препарати. Сигналът не беше анонимен. Аз имам предположение, но не знам със сигурност кой го е подал.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия първият министър на здравеопазването в правителството на ГЕРБ Божидар НаневБожидар Нанев Божидар Нанев е български лекар и политик, бивш министър на здравеопазването в кабинета на Бойко. След като сдаде поста той бе съден и напълно оправдан заради внос на противогрипни ваксини, с които според обвинението държавата е ощетена с 2,5 млн. лв.

"Всичко това беше, за да бъда представен като един престъпник. Според съда обаче не аз съм престъпникът. Беше посочено, че фактите се изопачават. Стана ясно, че престъпници са тези, които изпълниха поръчката срещу мен", добави той.

"Проблемите в здравеопазването са изключително сериозни, защото засягат всеки гражданин на България – от новородените до най-възрастните хора. Най-важното нещо, за да бъде подобрена здравната система, е да спрем да се лъжем едни други, да се спрат политическите игри. Трябва да се направи много ясен анализ какво представлява здравеопазването и как искаме да го променим. Една от големите лъжи в сектора са финансите в него. Никой не казва какви са цените на здравните услуги, защо дадена услуга струва по-малко, друга повече. Трябва да има яснота по темата", категоричен бе Божидар НаневБожидар Нанев Божидар Нанев е български лекар и политик, бивш министър на здравеопазването в кабинета на Бойко.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
805 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини