Плевнелиев праща Яне Янев на училище

  • 29 март 2013 21:19

  • 1393
  • 1
Плевнелиев праща Яне Янев на училище
©

Администрацията на Президента предлага съкратен курс по конституционно право за всички политици и кандидат-депутати, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Това ще им помогне да бъдат максимално компетентни и коректни в бъдеще, когато боравят с текстове от Конституцията, свързани с правомощията на държавния глава да налага вето или да издава укази за обнародване на закони. Обучението ще даде възможност на политиците за обективна преценка, а призивите им през медиите един или друг закон да бъде „пуснат“ или „върнат“ няма да се дължат единствено на политическо или предизборно говорене. Така ще се намалят и случаите, в които една информация се представя като достоверна, въпреки че не е.

Пример за това е тиражираното, че на 24 и 25 март юристите на държавния глава са работили по връщането на Законът за публичност за имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности. Информацията не отговаря на истината, тъй като указът е подписан на 20 март, се посочва в съобщението.

Администрацията на Президента заявява, че всички министри от служебното правителство са подали в законоустановения седемдневен срок декларации по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Освен това, от членовете на кабинета са изискани и декларации, в които дават съгласието си всички посочени от тях лични данни да бъдат оповестени публично.

Съобщението бе разтълкувано като отговор на Плевнелиев към лидера на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, който по-рано обяви, че дава на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в всички членове на служебното правителство. На специална пресконференция Янев обяви, че министрите са извършили престъпление при подаването на декларациите си за конфликт на интереси.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1393 1

Коментари 1

Добави коментар
mitko

2013.03.31 | 09:41

1
NIKOGA NE SME IMALI PO GLUPAV PREZIDEN ,NO RAZBIRA SE NARODA NI E MNOGO PROST ,DA RARPI TAKIVA IDIOTI KAKTO NEGO I PRAVITELSTVOTO NA TIKVATA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини