Плевнелиев: Държавата започва приоритетно разплащане с бизнеса

  • 29 март 2013 18:26

  • 957
  • 2
Плевнелиев: Държавата започва приоритетно разплащане с бизнеса
©

Служебното правителство ще започне приоритетно изплащане на просрочени задължения на държавата към малкия и средния бизнес. Това обяви в Габрово пред журналисти президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. По думите му те достигат 25 - 30 млн. лева и за целта се очаква през следващата седмица кабинетът да изготви анализ.

От откриването на мобилната приема в Габрово на 27 март експертите на Администрацията на Президента са приели сигналите и молбите на близо 90 граждани. 13 от тях бяха приети лично от президента Росен Плевнелиев в последния ден от работата на приемната.
При изпълнението на инфраструктурни проекти с европейски средства да бъдат ангажирани повече местни фирми, поиска представител на сдружение на фирми от строителния бранш. „Частният сектор по презумпция е по-добре организиран от публичния“, посочи президентът, който припомни обаче, че от момента на сключването на договор за реализацията на проекти с европейско финансиране, държавата не може да се намесва „в начина на организация на работата по тях“.

Повече диалогичност от страна на местните власти, възможно по-бързо изплащане на помощите на социално най-уязвимите граждани, мерки за намаляване на безработицата, както и искания, свързани с тежко материално и финансово положение, поставиха гражданите на Габрово пред държавния глава.

Последвайте канала на

957 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.29 | 20:05

1
След като им дигнахте цената на тока тихомълком със 10%. Поне кажете едно благодаря на фирмите ,които поеха отново удара да платят сметките от намалението на тока за гражданите
Илиев

2013.03.30 | 09:35

2
Дори и да си прав, разплащането с бизнеса и ангажиране повече местни фирми при държавни поръчки и проекти с европейски пари е стъпка в правилната посока при разрешаването на проблемите пред които е изправена държавата сега след управлението на ГЕРБ и евентуално излизане най-накрая от кризата. Това е първата реална антикризисна мярка която държавата прави от началото на кризата въобще. Не трябваше да се стига до тази задлъжнялост към бизнеса на първо място.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини