Министър Костадинова: Възстановяването на социалният диалог е основен приоритет

  • 27 март 2013 10:36

  • 1298
  • 0
Министър Костадинова: Възстановяването на социалният диалог е основен приоритет
©

"Възстановяване на тристранния диалог е основен приоритет на Министерство на труда и социалната политика", каза на пресконференция в Министерство на труда и социалната политика служебният министър на труда и социалната политика Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013.

"Министерство на труда и социалната политика има няколко приоритета, върху които ще фокусира работата си", каза още Костадинова.

Сред тях са използване на бюджета за подкрепа на най-уязвимите, осигуряване на стабилност в институциите, акцент Оперативна програма „Човешки ресурси”, надграждане на мерките за ограничаване на безработица, публичност и прозрачност на дейността.

Деяна Костадинова представи новите заместник-министри и членове на политическия кабинет на Министерство на труда и социалната политика.

Заместник-министър Петър Стоянов ще организира и координира дейността на Министерство на труда и социалната политика в сферата на доходите и жизненото равнище, демографското развитие, социалното осигуряване, защита при безработица и насърчаване на заетостта, пазара и труда, трудовата миграция и свободното движение на работници, безопасността и здравето при работа, международното сътрудничество и координацията по въпросите на ЕС.

В ресора на заместник-министър Ваня Стойнева влизат ОП на „Човешките ресурси” и европейските програми и проекти.

Заместник-министър Иванка Шалапатова отговаря за политиката по социалното подпомагане и работата на Обществения съвет, Агенцията за хора с увреждания.

Началник на кабинета на министър Костадинова е Драгомир Желязков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини