В община Сандански избират председател на СИК

  • 26 март 2013 10:54

  • 516
  • 0
В община Сандански избират председател на СИК
©

Приключиха първите две консултации с политическите партии и коалиции, имащи право на членове в СИК на територията на община Сандански във връзка с предстоящите избори за народни представители, информира Дарик.

Консултациите проведени от секретаря на община Сандански Лидия Матеева, упълномощена от кмета на община Сандански Андон Тотев и  началника на отдел „Правно нормативно и информационно обслужване” Надежда Пензова са с цел определяне състава на СИК и разпределение на местата в тях. Съгласие относно броя на членовете на СИК  се постигна още на 21 март: в населени места до 500 избиратели–7-членна СИК, над 500 избиратели – 9-членна СИК.

На консултациите трябваше да се разпределят ръководните места, които са за председател, зам.- председател и секретар. Именно за тези места не се постигна съгласие. Определена бе дата 5 април, когато в общинска администрация трябва да се внесат предложенията на партиите за ръководните места и членовете на СИК. Същите ще бъдат изпратени на РИК Благоевград, която ще се произнесе служебно с решение по поименния състав на СИК- ръководство и членове.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
516 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини