БЗНС: Жизненоважни за развитие на икономиката са чуждестранните инвестиции

  • 25 март 2013 11:59

  • 1016
  • 1
БЗНС: Жизненоважни за развитие на икономиката са чуждестранните инвестиции
©

БЗНС е изключително обезпокоен от резултатите от анализ на просветното министерство, според който само за последната година страната ни е загубила 26,13% от българските ученици, се посочва в изпратено до медиите съобщение на партията.

Високата безработица – 12,5% по последни данни, кара родителите да търсят изход от бедността и безизходицата в други държави. Затова те се виждат принудени да отпишат децата си от училище и да ги вземат със себе си в чужбина. По този начин България постепенно се обезкървява.

БЗНС се обявява за бъдеще на българите в България чрез създаване на работни места и възможност за развитие в Родината, коментира председателят на БЗНС Николай Ненчев. По думите му, това може да стане чрез осигуряването на благоприятна среда за функционирането на дребния и среден бизнес, на производството и земеделието в България.

Според Ненчев, от жизненоважен порядък за развитието на българската икономика са чуждестранните инвестиции. “Именно чуждестранните инвестиции могат да осигурят голяма част от липсващите в момента работни места. Те са ключът за внедряване на иновации в производството, за осигуряване на високо заплащане и възможности за реализация, които да задържат българските специалисти в страната”, смята той. Нинчев подчерта, че "в тази връзка БЗНС е изключително обезпокоен от призивите за премахване на плоския данък, тъй като подобна мярка може напълно да отблъсне чуждестранните инвеститори от България". Така ще се отреже една възможност българите да живеят достойно, а с това ще се увеличи броят на напускащите страната.

"Добро образование, растяща икономика, благоприятни условия за работа и живот на българите – това са трите необходими условия съгражданите ни да не мислят за Терминал 1 и Терминал 2, а за напредъка на България", заяви председателят на БЗНС. Постигането им изисква само едно: национално отговорна политика към българите и към България.

Последвайте канала на

1016 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.25 | 19:12

1
Чуждестранните инвестиции са жизнено важни за нашето окончателно икономическо поробване...

Добави коментар

Водещи новини