Финансистът Хърсев: Не трябва да слушаме олигофрените от ЕС

  • 25 март 2013 08:34

  • 5954
  • 10
Финансистът Хърсев: Не трябва да слушаме олигофрените от ЕС
©

БСП ще запише в програмата си прогресивно подоходно облагана, съобщи пред БТВ бившият финансов министър Пламен Орешарски. Той посочи, че значително по-важен е корпоративния данък, който дава отражение върху бизнес климата.

Първият кръг задачи на следващото правителство е нормализиране на регулаторите. Не трябва да продължаваме с експериментите в данъчната политика. Ако се изкушим да вземем заем, ще плащаме след време много сериозно, каза Орешарски.

Опасявам се, че ще чуем тези как ще се повишават разходите, а ще се намаляват данъците. Според Левон Хампарцумян дебатът се измества върху размера на данъците от истинската тема къде отиват парите от данъците и как те се харчат. Новото богатство в България ще се създаде от предприемчивите хора, тъй като ние нямаме дупки, от които извират петрол и злато, препоръча банкерът. Той призова и администрацията да ограничи рекета върху бизнеса с постоянните си данъчни проверки. Някои се държат така сякаш икономиката е публичен дом и има нужда от нови лица в нея, за да стане атрактивна, заяви Хампарцумян.

Финансистът Емил коментира ситуацията в Кипър, където идеята на тройката е да удари големите офшорни инвеститори, които си държат парите в тамошните банки. Това може да дойде и в България, ако се вземе един заем и след това парите се изядат за пенсии, предупреди Хърсев. Финансистът подчерта, че банковият сектор в Кипър е 9 пъти от БВП, при средни нива от три пъти в Еврозоната. Тройката не иска да финансира възстановяването на депозити на руските олигарси, тъй като близо 40% от влоговете в Кипър са техни, припомни Хърсев.

Хърсев призова страната да дерогира европейските директиви, които граничат с глупостта. Като пример той даде правилата за щастливите кокошки и прасета, както и забраната да се изкупува млякото от ферми с две крави. Не може да умрем от глад ако някой олигофрен в Европа иска да наложи множество сертификации на хора, които не могат да си го позволят и да въвежда изисквания за бедните държави както на богатите.

Последвайте канала на

Novini.bg
5954 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2014.07.25 | 11:39

10
АКО БЯХМЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА ДО СЕГА ТОЗИ АРМЕНСКИ КРАДЕЦ И БАНДИТ ХАМАПАРЦУМЯН ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ПУБЛИЧНО РАЗСТРЕЛЯН ИЛИ ОБЕСЕН ЗА НАЗИДАНИЕ НА ВСИЧКИ ДРУГИ КРАДЦИ И ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ...НЕ МОЖЕ ЕДИН ПРЕСТЪПНИК КАТО НЕГО ВМЕСТО ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ЗА ОСОБЕННО ГОЛЕМИ ГРАБЕЖИ ДА СЕ ИЗКАЗВА ПУБЛИЧНО И ДА ДАВА АКЪЛ....АКЪЛ АЗ ОТ КРАДЦИ КОИТО НЕ СА СЕ ИЗПОТИЛИ ЕДИН ПЪТ В ЖИВОТА НЕ ИСКАМ....ИСКА СЕ РАБОТА,А НЕ КРАДЕНЕ ГОСПОДИН НЕУВАЖАЕМИ АРМЕНСКИ ПЕДЕРАСТ
Ад. Х.

2014.07.25 | 11:39

9
Така е то, арменците са за съжаление само върха на големия чифутски айсберг. Работа трябва. Здраво бачкане и корав морал. Всичката друга чифутска финансова педерастия ще ни убие от глад и мизерия.
oktim

2014.07.25 | 11:38

6
Ако някой е виждал или чувал за арменец миньор,да се обади???????????????
boat 33

2013.03.25 | 12:32

1
Да, но думите не са патрони, а аз поздрав. г-н Заицев.

2014.07.25 | 11:39

8
Що е то абсурд;..."Върви Моше по улицата,вади пачки пари от джобовете и ги хвърля,а зад него вървял Гарабед,събира ги и му ги връща!"-.Колкото до Хърсев,едно от малкото изказвания,казано на място и директно.Но защо чак сега г-н Хърсев?Гостували сте десетки пъти в различни ТВ.

2014.07.25 | 11:38

7
Всичко,което завършва на"иян" е от тарикат нагоре.Все на баницата мекото.Някой да е срещнал "Иян"-овец да бачка?До 1989 все златарчета,,часовници,ателиета за ремонт.Демокрацията им дойде дюшеш.То не са банки,ТВ(цели фамилии),борси,акционеривериг-,магазини за бижута..Абе другото лице на Моше

2014.07.25 | 11:38

5
"Не трябва да слушаме олигофрените от ЕС" намери се един да каже истината
bai ganyo

2014.04.08 | 18:50

4
ЕМИ ТОВА Е ЕДНО ВРЕМЕ ГИ ПРИЕХМЕ АРМЕНЦИТЕ КАТО ГИ КОЛЕХА ТУРЦИТЕ А ТЕ СЕГА НИ СЕ КАЧИХА НА ГЛАВАТА ЗА ТУИ СЛЕД ТУРЦИТЕ И ЦИГАНИТЕ ТРЯБВА И ТЯХ ДА ГИ ПОДГОНИМ ЗАЩОТО ЗАБРАВИХА ЧЕ СЕ НАМИРАТ В БЬЛГАРИЯ.

2014.01.09 | 00:33

3
Много е прав за олигофрените от ЕС. Европейските депутати са същите като нашите - пълна некомпетентност, простотия и лакомия.

2013.03.25 | 12:54

2
Те са като излезли от гробищата .....

Добави коментар

Водещи новини