Кунева: Крайно време е да намерим начин да бъде чут гласът на политиците

  • 22 март 2013 21:38

  • 1639
  • 11
Кунева: Крайно време е да намерим начин да бъде чут гласът на политиците
© Getty Images

Дайте възможност на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да отговори на писмото, което му изпратихме във връзка с изборите. За това призова в предаването "Панорама" на БНТ Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, председател на партия "Движение България на гражданите".

В момента президентът е единствената централна институция, която работи. Това ни прави суперпрезидентска република и отговорността върху Плевнелиев е много голяма. Затова е честно и коректно, когато видим грешка при назначеното от него служебно правителство, да му кажем къде греши. Това направихме и ние, обяви тя.

По думите й, увеличаването на тарифите при дебатите за парламентарните избори е притеснило "Движение България на гражданите". Ние сме в криза. Когато в криза се увеличават парите, за да има една партия достъп медиите, не е правилно, а в "Държавен вестник" е упоменато, че ще има увеличение за минута медийно присъствие, обяви тя. Според нея това би попречило много на новосформиралите се организации. Всички окуражаваме и симпатизираме на хората, които искат да се изявят, включително чрез създаване на нови партийни сили, а подобен акт не ги стимулира. Крайно време е да намерим начин да бъде чут гласът на тези, които искат да участват във властта. Трудно е да обясним на външните партньори какво е да си плащаш, за да бъде чут гласът ти, коментира тя.

Водещия обяви, че БНТ ще предложи и безплатни форми, извън тези, които са обявени в закона.

Суровият разговор и дебат за живота - ако означава честност - съм съгласна и винаги съм го правила. Ако означава грубост, съм против. Тези, които най-много викат и блъскат по институциите, не водят честен разговор, обяви Кунева.

Не съм участвала с непочтени средства, с компромати, с подслушвания и негативни кампании никъде и при никакви условия. Аз съм противник на подслушванията. Смятам, че трябва да умеем да си разпределяме бюджетите, както вкъщи - ако имаш една заплата, ще решиш дали да пратиш детето си да учи чужди езици, или ще прецениш, че е по-добре да му купиш дреха, обяви лидерът на "Движение България на гражданите".

Днес ще бъде най-голямата грешка, ако партиите се изкушат и направят една вакханалия около себе си, смята Димчо Михалевски от БСП. Важно е да обясним на хората колко е тежко състоянието в страната. На гражданите трябва да се утвърди онзи принцип на солидарността, според който спокойствието, установяването на работните места и сигурността са основното за благоденствието. Хората не е нужно да могат да се ориентират в политическата обстановка, това е задача на партиите. Хората обаче са много податливи на емоции, смята той.

Много често политиците подценяват хората и се опитват да им пробутат недобра стока. Нашата стратегия е честност и си мисля, че това е правилата посока, каза Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник от ГЕРБ.

Последвайте канала на

1639 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2013.03.24 | 00:36

11
ЗПО-закон за политичесо оцеляване;За да влезеш в политиката,трябват пари,за да имаш пари,трябва или да се продадеш,или да купиш.Не трябва да късаш предишното звено(не е важно,каква литургия пееш),защото изпадаш и ти от веригата,което е финансово нездравословно,дори опасно.Единствения идеен"наивник" се оказа Виденов,който се опълчи на тоталната схема,за "приватизационно "разграбване,нахлуване на монополи и инвазията на чужди банки.Е,скроиха му шапката и свой ,и чужди.Създадоха изкуствен ,тотален срив на банките(но българските им собственици,живеят,като шейхове),огромен дефицит на основни храни,което неминуемо доведе до хипер-инфлация,която изяде спестеното на милиони гламараци.От там-насетне е ЯСНО-софиянчето на бял кон,след това костов,с надето и мистър 10%.,длъгнестата тиква с юпито миленчо,шулевица,куневица,и все супер-майстори-та до днес.И Господ ням да ни оправи,когато ние-самите се оправяме с уж различни бюлетини,но бардака е същия.

2013.03.23 | 18:58

4
Хубаво е да плюем по всички, олеква ни :) Но вие замисляли ли сте се какъв избор всъщност ще имаме (знам, че тук пишат повече хора принадлежащи към партийни структури, но въпроса ми е към останалите) Като отидем пред урните в бюлетините ще са точно същите. Резултата в парламента ще е почти същия. Малката разлика ще са каналите по които ще се източва държавната хазна. Бойко ще го прави през магистралите, Станишев през АЕЦ Белене. Сега сме различни на цвят, но след изборите всички ще бъдем еднакви овце за стрижене и доене. Нали не си мислите, че като гласувате да някоя партия и тя спечели, след това вие няма да плащате новоизмислените такси, данъци и глоби или някой политик ще е толкова луд да похарчи милиони по изборите с едничката цел да ни оправи живота. Не агитирам за никого, само констатирам, че сега на изборите просто нямаме никакъв избор :( п.п така че който казва, че политиците ни са тъпи пак да си помисли :)
Darina koleva

2013.03.23 | 22:39

10
Политиците не са глупави,ще ни натоварят с още данъци и ще плащаме като поп.Само обиди и отричане не върши работа.Затова се радвам, че има и отрезвяващи коментарии като на #6.Един сериозен човек няма да говори пошлости и цинизми като някои от АТАКА.Харесвах Сидеров,но вчера с такива цинизми засипаха една жена,че се оказах да гласувам.А Кунева има право.
каката на баткото

2013.03.23 | 18:58

9
ма ти луда ли си????? крайно време е да запушим лъжливите и крадливи усти на политиците - вампири на българският народ / всички с червено потекло/ и да се чуят гласовете на на мъдри и нормални хора които мислят за доброто на всички и на България, а не само как да угодят на червените барони и да се накрадат до колкото им разрешат- последните!

2013.03.23 | 18:58

8
Пръдла
siqna

2013.03.23 | 18:58

7
На Кунева ли да слушаме глупостите. Че народа не е толкова глупав за колкото го мисли тази госпожа . Целият и антураж само се стреми за власт и кариера. Не знам на нея какъв % от хората и вярват. То голямо самочувствие, да го показва в Брюксел не в България
кмп

2013.03.23 | 18:58

6
комунистическа смрад
Апостол

2013.03.23 | 18:58

5
Когато произвеждаш продукт за пазара,имаш разходи,надеждата е,след реализацията да донесе печалба.Нашите политици ни продават 24 год. едни и същи боклуци,а рекламата на боклуци е много скъпа.
смърт на бкп

2013.03.23 | 18:58

3
за това само Георги Жеков
Pejo

2013.03.23 | 18:58

2
Кунева,Кунева,вместо да се вайкаш изчезвай от тука, не те искаме, пък и кво се притесняваш,твоите богати мафиоти ще ти платят ефирно време,стига мрънка,всячески се опиваш да си докараш поредните 5 секунди в някоя новина!
каката на баткото

2013.03.23 | 18:58

1
реплика на № 6 говориш и питаш другите замисляли ли са се, а ти си един... № 2 ти го казва! явно силната ти страна не е да мислиш, а да упрекваш другите. прости хора като теб ако са добронамерени и съзнават ,че са прости ще потърсят мъдър човек и още по важно ще се опитат и да го чуят и разберат,но уви ти си велик разбрал си ,че си овца и това те радва,но спираш до тук и чакаш стригане. не си мисли ,че няма лостове за борба и изход,напротив има!!! но всячески те подлъгват ,че всъщност няма изход за да те навият да се примириш! столетницата в това отношение е много изкусна,а и не само тя! едното е да не отидеш да гласуваш и ако избирателната активност е малка изборите ще се касират,но това само ще продължи агонията ,но няма да донесе решение. но въпреки това ще принесе полза защото ще повиши градусите и ще разбърка социалният котел повече и при следващият проблем " вулкана " ще избухне - това е тъй -нареченият пасивен начин на протест,който в България се практикува още от времената на червената помия! вторият начин е още по прост и лесен ,но активен: което не се решава с качество се решава с количество и тук колкото и да е смешно и даже перверзно важат два червени лафа-постулата единият е на брадатия Маркс,че количествените изменения водят до качествени и другия на сифилитика Улянов - когато върховете не могат, а низините не искат - те ти " булка Спасов ден " - т.е. революционна ситуация. но не си мисли като болшевиките,че революцията е само тяхна запазена марка,може да има революция и срещу тях! ерго: системата или се мени бавно или бързо и конституцията е всъщност договор между хората как да се държат ,а не как държавата / корумпираната политическа класа да язди народа / прост пример ,но и ефикасен: побоят над човек в Гоце Делчевското МВР града наброява приблизително 80 000 човека ако застанат и обездвижат ,града ,пътищата и полицейското управение сам министъра(ът ще дойде и ще смени " веднага " началника и участвалите с уволнение и после съда да им търси отговорност!!! но има едно малко но - за да не им сложат същият - ще задържат и министъра докато обществото не е убедено ,че новият има необходимите морални,а не професионални качества ! ако същото стане в пет голями града може да се измени значително ситуацията - пример макар и малко начало - кмета на Варна. и това е спецификата на новото време ,че революцията ще протича без щурм на зимният дворец а на тласъци,с блокажи ,но не на кръстовищата ,а на тези които трябва и са длъжни да си вършат добре работата ,но не го правят! естествено ,че трябва разум и прагматичен подход,целенасочено и по идейна програма за по добър живот и връщане на морала в нашето общество,породено в народните маси ,трябва и да се отстоява и не са необходими никакви парти а силна обществена реакция в правилна посока! ама за това приятелю май-трябва да имаш две неща които ти липсват - мозък за да мислиш по задълбочено и морал за да го отстоиш!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини