Калин Христов: Ще изпълним "Бюджет 2013"

  • 22 март 2013 15:58

  • 1574
  • 0
Калин Христов: Ще изпълним "Бюджет 2013"
© Булфото

Несигурността по отношение на приходната част на бюджета е нараснала. Това заяви министърът на финансите Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов на първото заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество след встъпването в длъжност на служебния кабинет, цитиран от БТА.

Той посочи, че разходната част в бюджета се счита за сигурна, за разлика от приходната, където са необходими повече усилия, тъй като тя е зависима от развитието на икономиката. "Никъде в бюджета не е разписано, че има предсрочни избори и съпровождащата несигурност. В приходната част има значителна част на несигурност. В разходната част всички очакват да има сигурност и тези разходи да бъдат направени", каза още той. Министърът заяви, че служебният кабинет има безусловно намерение да изпълни "Бюджет 2013" и да води политика в рамката на този бюджет.

Според него в някои от предложенията, отправени към тристранката, се изисква промяна в Закона на бюджета, а служебният кабинет няма такива правомощия. По думите му в предложенията има посочени само ползи, но няма посочени разходи. "Всяко едно предложение е добре да се дискутира и всеки да има честността да опише съществуващите ползи и потенциалните разходи, за да имаме колегиална дискусия. Иначе рискуваме да имаме абстрактни или силно поляризирани дискусии", коментира Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов.

По отношение на размера на фискалния резерв той заяви, че не трябва да се създава напрежение по въпроси, които не представляват риск, а са по-скоро сблъсък на политически идеи. "Не трябва да създаваме несигурност относно нивото на фискалния резерв. От това не печели никой, освен политически цели", каза министърът на финансите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини