Поискаха оставката на кмета на Лом

  • 20 март 2013 15:15

  • 834
  • 0
Поискаха оставката на кмета на Лом
©

Кметът Иво Иванов и председателят на общинския съвет в Лом Стефан Панталеев да подадат оставки, пише в декларация на общински съветници от БСП и коалиция „Сдружение за Лом”, разпространена в сряда. Причината е опасност за етническия мир, провокирана от поведението на двамата управляващи.

Недопустимо е Иво Иванов и Стефан Панталеев да организират ромски агитки, които да хвърлят срещу протестиращи лекари и граждани, се казва още в документа. Те отказват да се срещнат с медиците, които протестират срещу уволнението на шефа на МБАЛ в града, но благодарят на ромите за подкрепата. В резултат на това в града нарастват заканите срещу жителите на ромските квартали.

Недопустимо е да се водят работници от общинското предприятие „Чистота” в работно време на митинг срещу лекарите, както и да се издават разрешителни за два противостоящи си митинга по едно и също време и на едно и също място, негодуват съветниците.

Те призовават районната прокуратура да се самосезира за тези нарушения и да провери двамата за самоуправство. В петък – 15 март, председателят на Общинския съвет насрочил две извънредни заседания, за да бъде свален досегашният управител на общинската болница д-р Васил Милутинов. Събирането на хората станало по телефона 5 минути преди началния час на заседанията, се съобщава в съветническата декларация.

Последвайте канала на

Novini.bg
834 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини