Министър Милошев оцени образователната ни система с "добре, като за 3,5"

  • 20 март 2013 08:16

  • 2388
  • 1
Министър Милошев оцени образователната ни система с "добре, като за 3,5"
©

Искрено се надявам да няма трусове в образованието през следващите няколко месеца. Това заяви служебният образователен министър проф. Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден в сутрешния блок на БНТ.

Той бе категоричен, че преди да излязат студентите на протест трябва да отидат при него, за да поговорят. Много от проблемите в образованието могат да се решат като се седне на една маса и се търси разумния компромис, допълни Милошев.

Милошев заяви, че винаги, където има противоречие проблемът не е  само от едната страна. Много се заговори за това, че таксите в УНСС са най - високи спрямо останалите ВУЗ-ове, но ако отидете там, ще видите колко много е направено за това студентите да учат в по-добри условия.

Министерство на образованието създава човешкия потенциал на нацията. По-ценно от нашите деца няма и ако успеем да изградим качествен материал от тях - това ще е най-големият успех, каза още служебният образователен министър. Хората в тази сфера знаят, че не могат да са забогатея, но те трябва да се радват на обществен престиж, а не да са притиснати в ъгъла, смята още той.

Много неща трябва да се направят, но ми е трудно на 5-я работен ден да ги артикулирам пред вас. Със сигурност като си отиваме ще оставим нещо написано за това какво да се направи от следващите министри, обясни проф. Милишев.

Попитан какво си представя, че ще се случи в края на техния микромандат, той заяви, че те трябва да стъпват много внимателно и че целият екип гледа да даде всичко от себе си, защото времето наистина е много малко, но ще направят всичко възможно, за да оставят нещо качествено върху което после да се надгражда.

Милошев заяви, че проверката, която е направена във Фонд "Научни изследвания" е много неприятна, но те са набелязали какво и в какви срокове трябва да се направи.

На въпрос какво трябва да се направи при оперативната програма в образованието, той заяви, че тя ще засегне всички сфери на образованието. Например трябва да се подобри инфраструктурата в училищата - не може да има училища, в които се пише на черни дъски с тебешир, няма как да се предизвика интерес в децата, смята образователният министър.

Той оцени българското образование с "добре, като за 3,5".

Последвайте канала на

2388 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.24 | 13:25

1
Вашата изтъркана, безполезна, остаряла, корумпирана, останала в средновековието, преповтаряща едно и също ОБРАЗователна система - превърна куп поколения в мързеливи и крадливи олигофренчета. Вземете мерки за основните училищта, гимназии, университети и ги направете полезни и отговарящи на сегашното време. Измислете нещо ново. Стия с тоя стар и извехтял образ. Измислете ново образование или ще потънем още повече.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини