СДС се ожали от Костов в ЦИК, че им краде "Синята коалиция"

  • 18 март 2013 16:18

  • 1593
  • 3
СДС се ожали от Костов в ЦИК, че им краде "Синята коалиция"
©

СДС сезира ЦИK по въпроса със "Синята коалиция". От партията възразяват, че  „Синята коалиция" има право на членове на РИК, СИК, като в същото време четири от петте партии в „Синята коалиция" ще се явят заедно на предсрочните парламентарни избори като коалиция „Съюз на демократичните сили".

Това не спира лицата Мартин Димитров и Иван Костов, в услуга на частния им дневен ред, да изземват със скрита измама това, което се полага на партиите в СК по закон, заявяват от СДС.

От "Раковски" 134 припомнят, че Синята коалиция е създадена през 2009 г..След като е решено тя да се представлява от председателите на СДС и ДСБ, Мартин Димитров и Иван Костов манипулативно я регистрират в ЦИК като физически лица, за да могат еднолично да се разпореждат с нея, без да дават отчет и да се съобразяват с волята на партиите в СК и избирателите, гласували за тях, мотивират се от СДС.

От партията припомнят, че Мартин Димитров е изключен от СДС, но се опитва да оцелее политически, осребрявайки нелегитимното си представителство на „Синята коалиция" като физическо лице.

Очакваме ЦИК да вземе справедливо решение, с което да се сложи край на непочтените политически машинации, станали символ на прехода и оставащи скрити за обществото, настояват от партията.

Последвайте канала на

Novini.bg
1593 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гош

2013.03.19 | 02:30

3
горките те! айде се стегнете малко бе. вярно че и суперБоко се пробва да бъде жертва, но нито н анего се получи, нито на вас

2013.03.19 | 02:30

2
Глупавичък си. СДС за разлика от БСП наистина ги изхвърли подлизурковците, а Бойко го прави периодично. Bиж Костов го интересува само да е в парламента.

2013.03.19 | 02:29

1
Момчета, каквото и да правите, сте вън от играта! Хората ви видяха колко пари струвате и ви заплюха, а вие бършите храчките и се усмихвате с фалшива благодарност, с надежда да влезете все пак в парламента. Няма да стане. Не ви е там мястото. Каквото награбихте, награбихте. Сега трябва да се опазите от народната любов. Не ви е лесно. Хак ви е!

Добави коментар

Водещи новини