Партията на Кунева вижда в земеделието изхода от кризата

  • 18 март 2013 14:40

  • 1672
  • 19
Партията на Кунева вижда в земеделието изхода от кризата
©

Земеделието е ключов отрасъл, който може да помогне на България да излезе както от икономическата криза, така и от тежката безработица. Това заяви Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе - член на Националния съвет на "Движение България на гражданите" на кръгла маса в Плевен, съобщиха от пресцентъра на партията.

Димов е представил основните приоритети в програмата на партията в областта на земеделието под мотото "По-високи доходи за стопаните, по-ниски цени за потребителите". Предвижда се възраждане и повишаване престижа на земеделските производители, повишаване качеството и конкурентоспособността на продукцията без монополи.

Идеята е земеделските производители да бъдат освободени от данъци за 10 години и да получат социални преференции за създаване на нови стопанства и икономически дейности, свързани с продукти с висока добавена стойност и в райони с риск от обезлюдяване. Ще бъде изискано увеличаване на субсидията за първите 50 декара или за първите девет животни, отпадане акциза върху горивата за земеделска техника, намаляване броя на прекупвачите и създаване възможност за свободна търговия със собствена продукция.

Найден Зеленогорски е посочил, че е голям проблем, че "така се преписват европейските директиви у нас, че се създава голяма администрация, която натоварва малкия и среден бизнес и земеделските производители".

Последвайте канала на

1672 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Крис

2013.03.19 | 16:21

19
Евала! Който иска по-добро бъдеще, да гласува за България на гражданите!
svejarov

2013.03.19 | 16:21

18
Спасението ни е в Движение България на гражданите.Идеите им са надеждата за спасението от нищетата , тройната коалиция и сектата на будистите - направила тотален крах в държавата.

2013.03.18 | 22:29

4
Абе приятелю, ти нас за какви ни имаш? На истина ли си мислиш, че не виждаме ролята ви да отклоните гласове от Бойко? Никак не ви харесва, защото може да вкара някой от другарите ви в дранголника. Не си правете смешни илюзии. Ясни сте както и причината за появата ви. От друга страна, щом ви плащат добре, защо да не се постараете. Алеко добре го е казал - "келепир има в тази работа". Дерзайте!
Росен Иванов

2013.03.19 | 16:21

17
Това и аз мисля. България на гражданите все едно говорят вместо мен. Земеделските стопани е хубаво и да се пообединят малко, че в момента са доста разпокъсани и са слабички. Иначе изхода е в земеделието и засяването на всеки един квадратен метър от страната.
Крум Донев

2013.03.19 | 16:21

16
Правилна и точна позиция. Моето мнение е същото.
Wizard

2013.03.19 | 16:21

15
Повече от логично е земеделието да бъде основен двигател в растежа на БВП през следващите години. Винаги сме били предимно земеделска страна и трябва да разчитаме на традициите, когато сме в тежка ситуация.

2013.03.19 | 16:21

14
На кой му пука кво виждате и без тва сте извън парламента

2013.03.19 | 16:21

13
Кунева освен десетките хиляди евро пенсия и друго си имане, докато беше евродепутат какво толкова стори за България, че се пъне толкова. Искам да знам?!
Мераклия

2013.03.19 | 16:20

12
Поредния популизъм и безумие!!! Кака Кунда от зор да се докопа до кокала какви ли не безмислици ще тиражира и какви ли не серкмета и стръв за лапни-шарани ще заложи. Групичка разглезени тарикатчета виждали мотика на картинка, трактор по телевизията и животни на живо само в зоопарка, щели да правят модерно земеделие и с това да изкарат страната от криза. Защо не се концентрират върху модерна китайска литература!?!? Почти толкова разбират, но пък пазар грамаден - все някой балама ще се подлъже да купи нещо и излизането от кризата ни е повече от гарантирано.
krassimir

2013.03.19 | 16:20

11
Добри идеи на ДБГ. Едно от спасенията на страната ни от кризата е поне да почнем да произвеждаме 90% от продуктите, които консумираме. Идеите трябва да се обсъждат, но е време и да възстановим селските кооперации на пазарен принцип както е в много страни в ЕС. На нищо не прилича да имаме толкова златни пустеещи земи. Ще дойдат чужденците да ни ги купят и ние ще станем чужденци в собствените ни територии.
Ирена

2013.03.19 | 14:12

10
Много добре, че мислите за селското стопанство! Пустеят златни земи у нас, има толкова много села, които чакат някой да ги възроди. Пък и много млади хора се връщат към природата, така че виждам потенциал в замисленото от вас.
donika50

2013.03.19 | 00:22

5
Живея на село.''Златните земи'' на селата струват жълти стотинки.Ж.Желев върна в реални граници земи от баба и дядо.Те бяха отдавна умрели и внуците им са запомнели орането с коне,волове,магарета.При Т.Живков всичко изорано, засято,качествено с трактори.След ликвидацията на ТКЗС, останаха само магарета, но с два крака.Внуците бяха станали баба и дядо и си дадоха малкото земя на ''новите арендатори'',срещу 10-на чувала зърно.Хората от селата се спасяват със зимнина от дворовете си.И да искат да продават зеленчуци и плодове,алчни прекупвачи изкупуват на ниски цени.Спомнете си,че бяха изхвърляни над 500 хил.т. от зеленчуковите борси.

Добави коментар

Водещи новини