Мая Манолова: Борих се срещу несправедливостите

  • 18 март 2013 13:06

  • 1217
  • 9
Мая Манолова: Борих се срещу несправедливостите
©

Защитата на хората и техните каузи, за това се е борила през мандат 2009 - 2013 г. депутатът от БСП Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

"Опитах се да се боря срещу несправедливостите и да разобличавам безобразията на управляващите. За съжаление предложенията, който внасях по отношение на повишаване на доходите, защита на социално слабите, подкрепа за бизнеса и общините не срещнаха никаква подкрепа от страна на управляващите. Приетите ми законопроекти за съжаление се броят на едната ми ръка", заяви Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Сред приетите са промяната на Закона за гражданската регистрация, която даде възможност най-бедните българи да получат лични карти. Друг приет законопроект е срещу жестокото и нехуманно отношение към животни.

"Последната ми победа е това, че принудихме ГЕРБ да се откаже от идеята си да накара ръководствата на неправителствени организации, наред с хората заемащи висши държавни длъжности да обнародват цялото си имуществено състояние. Това щеше да се използва като репресивна мярка на предстоящите избори", допълни Манолова.

Тя е направила различни предложения в социалната сфера, като например въвеждане на месечни надбавки от 50 лв., за пенсионерите над 70 годишна възраст, увеличение на вдовишките пенсии, на няколко пъти е предлагала и швейцарското правило за увеличение на пенсиите.

"Тези предложения макар да бяха залегнали в предизборната кампания на ГЕРБ, то те не бяха одобрени от тях. По отношение на майките имам предложение за увеличение от 240 на 310 лв., както и детските 35 на 50 лв. Тези предложения също не бяха приети", каза още Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Тя е направила и множество предложения в сферите на здравеопазването и в законите на бюджета за стимулиране на средния и дребен бизнес.

"Имала съм предложения и за Изборния кодекс. Мое е предложението освен интегрална бюлетина на предстоящите избори да има и интегрално гласуване т.е. за предпочитан политик",обяви червената депутатка.

Тя е поставяла и доста от проблемите на хората от Кюстендилка област.

"Задала съм множество въпроси за състоянието на болниците в областта, за допълнителното финансиране на личните лекари, които обслужват отдалечените и трудно достъпни районни. За драмата с Напоителни системи и изрязването на тополите и тръбите по поречието на Струма. Поставих въпроса на министъра на културата за Джамията в Кюстендил. Една от последните каузи, които защитавам е проблема на хората от Джерман с изграждането на депото за битови отпадъци там. През цялата си работа в Народното събрание се стремих да спазя ангажиментите, които поех пред хората през 2009 г.", каза още Манолова.

Тя обяви, че в този мандат в Кюстендилска област няма някакви сериозни инвестиции, а това което е направено е продължение на започнатото в управлението на Сергей Станишев.

Последвайте канала на

1217 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
donika50

2013.03.19 | 06:18

8
Само едно не мога да разбера.Защо говорите цинизми,все пак тя е дама.Не съм кон с капаци,че някой да ми казва за кого да гласувам и да псуват, ако не е тяхната партия.Т.е. не харесвам Мая Манолова,че говори много и прекъсва опонент,но сега съм изненадана за предлаганите закони,дори отхвърляни.Защо другите партии са отхвърляли тези закони,нали са били за деца,майки,вдовици,работещи?Фрапираща е тази политика,една партия предлага нещо разумно,обаче само защото е от опозиция,веднага се отхвърля.Как да разберем кога првят нещо полезно в името на народа?
РУМЕН

2013.03.19 | 06:18

9
ДАЙ ИДЕЯ КАК ДА СЕ НАСЪРЧАВА МАЙЧИНСТВОТО БЕЗ ДА ИЗЧЕЗНАТ БЪЛГАРИТЕ, ОСВЕН АКО ИСКАШ ПРИМЕРНО СЛЕД ОКОЛО 50г. НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ДА ИМА САМО ЦИГАНИ?
zalp

2013.03.19 | 06:18

7
да и с-ра в устата на мАЯ

2013.03.19 | 06:18

6
... както аз си мога, с картечницата!
бутача

2013.03.19 | 06:18

5
и тая като гея само с рязани и цигански ку*ове може да се бори
сиси1

2013.03.19 | 06:17

4
Ама кукумявке , защо не се бореше когато беше на власт? За 20 години разсипахте държавата , а сега тръгнала да се бори да я оправи за три....... Мръсни комунета......Не крадохте последните три години .....не можете да се успокоите....Страх ви е да не би да ви се отложи краденето с още четири....Пфуууу

2013.03.19 | 06:17

2
тая кукумявка не спря да кудкудяка /споко знам как правят кукумявките ама тази знае чужди езици/ хихихихи

2013.03.19 | 06:17

3
iban pedarst si !!
В Кузов

2013.03.18 | 23:38

1
ДА Й С*РА У ВАГИНАТА НА ТАЯ УРОСПИЯ

Добави коментар

Водещи новини