Образователният министър: Нямах право да откажа на президента

  • 18 март 2013 08:19

  • 807
  • 0
Образователният министър: Нямах право да откажа на президента
©

Служебният образователен министър проф. Николай МилошевНиколай Милошев Николай Милошев е министър на образованието, младежта и науката от 12 март до 29 май 2013 г. Роден мислил точно 2 минути преди да поеме поста. Това призна самият той в сутрешния блок на БТВ.

"Президентът не е човек, на когото можеш да откажеш. Нямах право да откажа", добави той. Образователният шеф си постави като основи цели по време на „микромандата” си провеждането на изпитите на децата от 4 и 7 клас, както и матурите. „Иска ми се да направим всичко възможно, за да преминат добре. Ако искаме бъдеще за нашите деца и да правим качествено образовани деца, трябва да обърнем повече внимание на преподавателската професия. Трябва да научим децата да мислят, не само да запаметяват", посочи проф. Милошев.

Той уточни, че това е процес и едва след около 20 г. може да видим деца, които ни превъзхождат. Министърът обяви, че ще направи всичко възможно да не се покачват таксите в университетите. До края на седмицата ще посети и Пловдив, където се развихри скандала с уволнения заради „Харлем Шейк” учител.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
807 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини