Роман Василев: Нямам политически пристрастия

  • 14 март 2013 08:10

  • 1134
  • 1
Роман Василев: Нямам политически пристрастия
© Булфото

"Президентството ме покани да стана министър за развитие на електронното правителство", каза в ефира на предаването "Здравей България по Нова телевизия Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013. Той поясни, че не лично президентът, а неговият икономически съветник Евгений Ангелов му се е обадил и после е имал среща с Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. На нея те са разговаряли за състоянието на държавата, разказа Василев и допълни, че след тези разговори е постигнато решението, че той може да бъде полезен на държавата.

"Нямам политически пристрастия, не съм членувал в ГЕРБ или в друга политическа партия и не смятам, че служебното правителство е отбор от групата C или B", каза още Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013.

"Поел съм задачата да развия плана за развитие на електронно правителство в България. Целта е да се установи плана, защото има стратегия и рамки, по които се работи в момента", заяви Василев. "Ще работя с всички министерства, които имат електронни услуги", заяви още той.

Роман ВасилевРоман Василев Роман Василев е министър за развитие на електронното правителство от 12 март 2013 г. до 29 май 2013 заяви, че може единствено да се ангажира със срокове по отношение на изграждането на плана за електронното правителство. Той поясни, че все още много не знаят какво точно представлява електронното правителство, какви са неговите плюсове и минуси.

"Разбираем е първоначалният уплах, че компютрите ще заменят хората, но мога да заявя, че компютрите улесняват работата на хората", заяви още Василев.

Той изрази надежда, че фокусът върху електронното правителство ще продължи в държавата и поясни, че това дали постът му ще се запази и занапред, ще го реши следващото правителство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1134 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.14 | 12:01

1
И защо ни е електронно правителство ? Ние - НОРМАЛНО нямаме , а ще даваме луди пари за ИЗМИСЛЕНО правителство ----- пак ненужни разходи на моя гръб...... СТИГА вършихте глупости !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини