Яне Янев: Настоящият тип парламентаризъм е напълно изчерпан

  • 14 март 2013 07:47

  • 777
  • 0
Яне Янев: Настоящият тип парламентаризъм е напълно изчерпан
©

Необходима е промяна. Това, което сториха народните представители в този парламент, което сториха идеолозите на БСП, на ДПС, на всички тези, които крепят статуквото толкова години, доведоха до такова драстично падане на авторитета на институцията Народно събрание. Това обяви пред БНТ лидерът на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,.

НС, независимо с какви народни представители ще се изпълни през следващия мандат, нищо няма да може да промени, смята той. По думите му, трябват спешни промени. Не са необходими на малка България 240 депутати. Трябват й най-много 100 на брой, коментира Янев.

Според него, законодателният орган не си е вършил работа, а законите са се пишели и приемали от МС. Какво виждат българите по време на парламентарния контрол в петък, пита Янев и отговори - нищо.

Настоящият тип парламентаризъм е напълно изчерпан. Трябва промяна на Конституцията и нов ред. Ние сме в посттоталитарен модел и същевременно проруски. Това хората искаха да го променят и излязоха на улицата, заключи Янев.

Последвайте канала на

777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини