Екатерина Михайлова: Парламентът не успя да си свърши работата

  • 14 март 2013 07:34

  • 635
  • 0
Екатерина Михайлова: Парламентът не успя да си свърши работата
© Булфото

Парламентът не успя да свърши своя мандат, което показва, че той не успя да си свърши работата. Това обяви пред БНТ Екатерина Михайлова от ДСБ. Тя даде като крайна оценка на НС оценка с отрицателен знак.

Всеки мандат има своята специфика, но този бе един от най-недиалогичните. Управляващите не търсиха диалог - не само с опозицията, но и с българските граждани. И виждаме, че резултатът не закъсня. Следващия парламент ще трябва да търси диалога между народните представители, институциите и българите. Със съгласието си България досега е успявала. В това управление, дори когато се предлагаше съгласие, то бе отхвърляно високомерно, коментира Михайлова.

По думите й, повикът за нови лица във властта не е днешен. Такъв имаше при идването на НДСВ, както и на ГЕРБ. Доста нови лица са се появявали и едни от най-големите разочарования са идвали от новите лица. Аз държа на поетапната промяна на политическите лица. Но е важно не дали си ново лица, а дали можеш и дали почтено си вършиш работата, каза тя.

Безсмислени среднощни заседания с безумни текстове, които трябваше да поправяме после - с това ще запомня този парламент, каза Михайлова. С такива заседания се характеризират отиващите си предсрочно правителства, заключи тя.

Последвайте канала на

635 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини