Плевнелиев пред Би Би Си: Има и външни причини за бунтовете

  • 13 март 2013 18:04

  • 2976
  • 17
Плевнелиев пред Би Би Си: Има и външни причини за бунтовете
©

Служебното правителство, назначено преди ден, трябва да поведе България в нова посока към прозрачност, ефективност и сътрудничество. Така в интервю за Би Би Си българският президент обобщава цялостната задача на временното правителство.

Пред британската телевизия Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното подчертава „нуждата от смели решения” у нас на фона на опасността, че установената финансова стабилност може да бъде разклатена.

„Българите обикновено са много консервативни и търпеливи, но когато трябва да се заеме позиция по важни въпроси, те действат. Аз приемам много сериозно посланията им”, казва държавният глава. Той посочва енергетиката и здравеопазването като най-проблемите сектори в страната, в които са били налети и загубени милиарди левове. Причината – недостатъчната прозрачност и ефективност на институциите в тези два сектора.

„Пътят, който поемаме, е опасен, но много важен за България, защото повече не можем да чакаме. Вярвам, че това, което става у нас, има своите вътрешни, но и външни причини”, казва още Плевнелиев в отговор на въпрос дали смята, че Русия има пръст в разбунтуването на хората заради провалени интереси като проекта „Белене”.

Би Би Си завършва материала си, посветен на ситуацията в България, с цитати на интервюирани по улиците на София българи. Пред британската медия те казват, че страната ни е твърде корумпирана и това я прави непригодна за живеене и развитие, особено за младите хора.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2976 17

Коментари 17

Добави коментар
резил

2013.03.16 | 23:24

17
тройна коалиция güçlü, юнаци, молодца! дпс + атака + бсп = дс! teşekkür ederim, благодаря , спасибо! целувки на всички активисти и симпатизанти! seni seviyorum + обичам ви + я люблю тебя!

2013.03.16 | 23:24

16
А бе таранкулу сега ти ли започваш да търсищ други виновници за попарата кято вие-ти и герб надробихте.ПРИЗНАИ ТЕ СИ ЕДИН ПЪТ ВИНАТА ИЛИ ДУМАТА ЧЕСТНОСТ НЕ Е ПОЗНАТА ЗА ВАС САМОЗАБРАВИЛИ СЕ БОГАТАШИ

2013.03.16 | 23:24

15
Новият ни министър председател е роден във Вашингтон. Правете си сметката кой ни управлява

2013.03.16 | 23:23

13
Управляват ни едни хора без държава, живеещи на наш гръб, създаващи закони в техен интерес, управляващи всички партий(оставащи на нас да избираме коя), и като ги посочиш с пръст опищяват света, че ги мразим! А те си сменяват имената, както им е удобно!

2013.03.16 | 23:23

10
Да и заплатата му е основно в ШЕКЕЛИ !!! Ееех ,Раковски,Ботев,Вазов,Любен Каравелов и мн. др. просветени българи, ако станат да видят доколко са ни оплели презряните от тях "душевно нечисти" паразити ,няма да можем да измиев лица от храчките им.

2013.03.14 | 07:37

1
edin pich ni opravlqva a ne stalinski pederast
ivan

2013.03.16 | 23:24

14
докога този смешник ще клепа българите където му падне..да каже как е придобил 10 милиона- сигурно от спестени закуски...затова хората в бг се самозапалват- заради липсата на справедливост и защото такива комсомолци като шута, им ограбиха всичко в бг...

2013.03.16 | 23:23

12
Росице виновни за бунтовете сте ти и предшествениците ти, които 23 години ограбвате народа, същия народ който изнемогва, няма пари да яде и да си плати тока. Това е причината за бунтовете не Русия и марсианците. Удобно ви е да търсите под вола теле и да насочвате вината на където ви е удобно.
Радо

2013.03.16 | 23:23

11
Единствените 240 причини за да излязат хората навън са в парламента а не да ми ги съчинява мижитурката Плевнелиев!
поредният резил на тоя смешник

2013.03.16 | 23:23

9
Този кух президентски мишок да не си отваря човката неподготвен, защото само се излага като и сам се демаскира като подлога на чужди, небългарски интереси! Чехлю, не Русия, а вие - скапаните и предателски български политици сте виновни за хала на народа!! Внимавай да не ти се търкулне зелника като на твоя сутеньор бб, колкото и на последния да не му се вярваше че Народът го разкри какъв алшен боклук е! А ти отговаряй на питанията на хората ЗА ТВОИТЕ МИЛИОНИ докато е време, че после и сотир цацароу няма да ти помогне!
godzila

2013.03.16 | 23:23

8
...страната е непригодна- направете така, 4е да Е ПРИГОДНА.Ама как, нали вси4ко отива outside-тук оставам АЗ и некои и друг. Каре карти.Маината............
detelina

2013.03.16 | 23:22

7
Г-н президент,казахте,че няма да взимате страна на герб,обаче май ми се стува,че ви е мъчно за герб.Аз така го чета.Какво значи народа е търпелив?!Май,нямате очи и уши за да видите,че повече така не може да се живее!23години,тоя народ го дойте и стрижете и,че няма наказани за всички простотии които,вие политиците издевателствате над собствният си народ!Не ви ли е срам,че сме най-бедния народ в ЕС,а дори и от други народи извън ЕС?!Свалете си розовите очила,най-накрая!И пестанете все да търсите причина,за да се оправдавате-ГРОЗНО Е-МЕКО КАЗАНО!Прминавате всякакви граници!
БАЩАВИ

2013.03.14 | 11:01

2
АБЕ ВИЕ ОТ ТОЗИ САЙТ СТЕ ГОЛЕМАТА РАБОТА!!! Май пускате само коментарии които ви изнасят! Ами кажете да пишат при вас само келеши и олигофрени, които освен да плюят друго не умеят, та другите ХОРА да не се трудят да пишат без да имат възможност тяхното мнение да бъде публикувано във вашият сайт
нео

2013.03.16 | 23:22

6
Отвори устенца,сега извади пениса на Буда,майка ти не те ли е учила да не говориш с пълна уста.Затвори очи ,поеми си дълбоко въздух.Ете те гол, зад теб стои другаря Борисов и те онажда с герберска любов, а ти с наслада лижеш кой.... другарката Фидосова, хубаво е нали ? Успокои ли се сега, и си следи кръвното, може да си вземеш и прасе, разбрах че успокоявало нервите на гробари,от опит глава не боли.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини