Асен Василев: Пътят към по-високи заплати минава през по-добър продукт

  • 13 март 2013 11:49

  • 6644
  • 15
Асен Василев: Пътят към по-високи заплати минава през по-добър продукт
©

Досегашният министър на икономиката Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: предаде кабинета на служебния министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на по време на официалната церемония по предаване на поста в сградата на Министерството на икономиката, предаде репортер на novini.bg.

Досегашният министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: пожела успех на приемника си в министерството Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. Преди да излязат пред журналистите, двамата са имали разговор по някои от темите, по които е работило досегашното правителство. Имам удоволствието да Ви представя новия министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Ще му кажа част от проектите, знаете, че съм бил винаги честен и открит и всичко , което правим, го споделяме. Темите , по които говорихме преди да излезем пред вас, са приключване на процедурата за търсене и проучване на природни богатства в блок в Черно море. Имаме купени вече 6 комплекта с документи. Колкото по-рано приключат процедурите по търсене и проучване в тези блокове, ще имаме собствен газ. Договор със строителя по фонд „Козлодуй” е друго важно нещо. В сферата на газа - трябва да имаме интерконектор с Гърция и да има първа копка следващите 2 месеца. Тръбата за България - Румъния трябва да влезе в експлоатация до края на март. За интерконектор България - Сърбия - трябва да започне строителство. През март в Девенци – се предвижда първа копка на проекта за производство на газ, договаря се сондата. Законът за туризма беше приет късно снощи, каза още Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Най-важното, което предстои да се направи през следващите месеци, е приключването на конкурса за търсене и проучване за нефт и газ за блок „Терес”, който се намира в дълбоко Черно море, на юг от блок „Хан Аспарух”, добави Добрев.

„Процедурата стартира миналата година, бе публикувана в официалния вестник на Европейския съюз в началото на тази година. От тогава продаваме документация. Вече имаме купени шест комплекта документи, пет от тях са купени от едни от най-известните компании в ЕС за проучване и добив на нефт и газ, една е купена от американска компания”, посочи Добрев.

Бившият министърът отказа да каже имената на компаниите, защото компаниите са заявили, че не искат да се разкрива тази информация. „Крайният срок за подаване на оферти за блок „Терес” е 9 май тази година”, каза Добрев. Няма пречки и притеснения, това е нещо, което се случва, и трябва да бъде доведено до край, заяви Добрев. „Ако е възможно до края на май да сключим договор за сключване и търсене, защото, колкото по-рано сключим договори и започнем проучване на тези блокове, толкова по-рано ще имаме собствен газ”, посочи още Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:.

Пътят към по-високи заплати не минава през национализация, а през това да се научим как да произвеждаме по-добър продукт, заяви Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. Тепърва предстои да се запозная с екипа, текущите дейности, проблемите, които трябва да продължаваме да решаваме, едно правителство има 4 години да изпълни програмата си, ние имаме 60 дни до изборите. Не е реалистично да мислим, че в тези дни може да решим проблемите в енергетиката, които са останали – каза Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Трябва да направим няколко важни неща - да приключат одити, да се направи международен одит, прозрачност в енергетиката, да се направи обществен дебат - как тези проблеми трябва да бъдат решени. Само с ниски цени, няма как българската икономика да тръгне по нов начин – каза Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Средната заплата в IT-индустрията беше 600 лв. през 2004 г., сега е 2600 лв. Това стана, защото българските фирми се научиха да произвеждат повече продукти, каза Василев.

В следващия програмен период за следващите 7 години трябва да заложим по такъв начин мерките за конкурентоспособност - да помогнат на фирмите ни да станат по-умни, за да се вдигнат и заплатите на хората, които работят. Много важно е да видим - по какъв начин с европейските фондове ние можем да помогнем на фирмите ни да станат по-умни и работниците ни да станат по-продуктивни. Това няма как да стане за 60 дни, но може да поставим първите стъпки и да погледнем към европейските програми и фондове, каза той.

Заместник-министрите ще станат ясни следващите дни.

Последвайте канала на

6644 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
111

2013.07.30 | 11:34

15
Изобщо не сте наясно какво искат хората.Хората са гладни и болни и затова са по улиците.Ако само приказвате глупости а нищо неправите скоро ще докарате хората до бунтове.Много хора казаха и изписаха мнения но никой не ги чува.За да нахраните хората заемете се с възраждането на селското стопанство и животновъдството като ако трябва да изтеглете заем от световната банка и държавата да подпомогне обработката на многото изоставени държавни земи като се ползват и хора които сега са безработни.Тези продукти нека се вкарат на нашия пазар за да паднат цените и да могат хората да си ги позволят.Това е много важно да се направи защото има много хора както и пенсионери които по цял ден са на едно кисело мляко и един хляб.Същото е с животновъдството.Трябва да се помисли по какъв начин то да се подпомогне за да не внасяме от вън конско или 20 годишно месо и да плащаме за него луди пари.Не може само да слушаме и изпълняваме депешите от Европейският съюз а за сметка на тях хората ни да гладуват.Нека тези политици които сме избрали да решат тези проблеми а не като Р.Овчаров да казват че било решено от предното правителство и той трябвало да подписва.Като не можеш да помогнеш на страната си значи не ти е там мястото и се махаш от властта а не да подписваш и да прибираш комисиони като заробваш народа си.
Радо

2013.07.30 | 11:34

14
Защо тръбят навсякъде че Българина не е продуктивен защо не кажат истината а тя е че Българският работник бачка повече. Истината е една че западняка бачка по малко а получава повече за една и съща дейност просто ни превърнаха в роби!
Иван Хрисим

2013.04.10 | 15:54

3
Да, това съм го слушал от много хора, които половината работен ден го прекарват във Facebook. Българинът бачка по-малко и по-некачествено от западняка и при по-лоши условия. Нормално е да взима по-малко пари.

2013.07.30 | 11:33

13
Искам да кажа на това недоучено пикливо момченце че и на предишното също такова, че работя в частна немска фирма и продукта който произвеждам е висококачествен и са продава отлично в Европа. Не сме настроение да слушаме глупостите на поредните парашутисти. Хората не се самозапалват просто така. Взимай една мотика Асенчо и върви да копаеш, но и там няма да дадеш качествен продукт та какво остава като министърче.
зденек

2013.07.30 | 11:33

12
какъв it сектор бе глупчо. повечето такива в този сектор перат пари та пушък се дига.

2013.04.10 | 16:01

11
Трябва спешно да вдигнем народа на протести против Президента-слуга и личен агент на генерал Стоимен Стоименов, който уж му е съветник по сигурноста , престъпния главен прокурор,продължаващ да прикрива всички престъпления на Мухобройко и Цветанов и това престъпно временно правителство, съставено от втория ешелон на ГЕРБаджийските подлоги и западните корпорации. Новият премиер е сътрудник на свърхсекретния щат на РУМНО и вербуван като агент на DGESE, след като французите го залавят на летище Орли да пренася огромни недекларирани суми, ползвайки дипломатическия си статус. Какво друго да се очаква от един престъпник, продал дори родината и народа си. Именно Райков заявява и с думи на практика денонсира споразуманието за изплащане компенсации на българите от Беломорска Тракия като заявява, че България няма претенции към Турция и не иска да обвързва подобни казуси с членството на Турция в ЕС. Сотир Цацаров не само отказва да образува предватрително производство за разследване на престъпленията на Мухобройко, но и отказва да разследва кой е издал заповедите да се изготвят досиета на всички по-активни протестиращи, да се подслушват и изнудват и да се заведе дело срещу този, който е разпоредил да бъдат нарушени правата и личната свобода на българските граждани. Трябва да искаме оставките на всички тези престъпници и съд за техните престъпни деяния и бездействие. Цацаров е открит слуга на Цветанов, който го държи с компромати за неговите деяния в Пловдив и хилядите недвижими имоти, придобити с негово съдействие. Назначен е с личната протекция на другия пловдивски престъпник- Красимир Гергов, което показва, че двете престъпни крила на ГЕРБ и БСП са от един и същ цирк.Трябва да ги пометем и да ги съдим, а не да се самозапалваме в знак на протест срещу техинте престъпления. Само така ще успеем да си извоюваме свободата и върнем достойнството и бъдещето на народа си. Престъпна продажна сган! Всички те трябва да бъдат съдени заедно с техните чуждестранни и вътрешни тайни кукловоди. Да организираме народа и да се вдигаме. Явно без малко кютек по мазните задници на тези продажни престъпници и мерзавци няма да стане нищо и те ще продължат да ни яхат,грабят и убиват като нагло ни се смеят в лицата ! Крайно време е да спрем тази гавра на властимащите-българоубийци с народа!

2013.04.10 | 16:00

10
"Пътят към по-високи заплати не минава през национализация, а през това да се научим как да произвеждаме по-добър продукт, заяви Асен Василев." Това което предлагаш василчо не може да качи заплатите с повече от 100 лева, ако попиташ защо(това ще покаже, че интелекта ти не е особено висок), аз ще ти отговоря съвсем просто за да ме разбереш, направи няколко прости сметки да видиш колко трябва да произвеждаме и с какво качество за да увеличим заплатите с 500 лева, ако такова увеличение стане, трябва да надминем Америка и Китай, т.е. да стане Номер 1 в света в тази сфера, което е невъзможно. Затова вариантът на Волен Сидеров е по удачен и по лесен, но пък и увеличението може да бъде по-голямо от 500 лева...По-добре ислушай човека(нищо, че го смятат за луд) това което предлага най-добрия съветник в икономическата свера в света би ти го предложил, както вече казах - лесно,ефективно,удачно...

2013.04.10 | 15:58

9
Асанчо златото добивано в България лош продукт ли е? Розовото масло добивано у нас, което е уникален продукт за света и не си променя вискозитета дори и при абсолютната нула лош продукт ли е? Бактериите за киселото мляко, които изнасяме във вид на хапчета за Япония лош продукт ли са? Дори и българите като генетичен материал са много по-добър продукт от този на много народи. Асанчо май сме бедни не защото нямаме добри продукти, а защото ги имаме в изобилие.

2013.04.10 | 15:56

8
ето-започна се с изцепките!Това заглавие ми прилича на лозунг от петдесетте години
petur

2013.04.10 | 15:54

7
kakvo e tova lainence

2013.04.10 | 15:54

6
Само му вижте фейса. Но комент

Добави коментар

Водещи новини