Рашидов: Някой плати сериозни пари на протестиращите

  • 08 март 2013 17:43

  • 2472
  • 20
Рашидов: Някой плати сериозни пари на протестиращите
©

Три години и половина няма един да е блъскал тенджери и чинии пред Министерството на културата.

Това заяви пред български журналисти в Брюксел министърът в оставка Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, цитиран от БТА. Той добави, че сега, след като е в оставка, може да си позволи да говори по-свободно. Попитан как е заварил ръководеното от него ведомство, когато е приел поста, Рашидов отговори, че министерството е било кочина, а от работа не е успял да се почувства министър. Той изрази тревога от случващото се в България и коментира, че то не е добре за нацията. Много ме притеснява улицата, трябва всички да помогнем улицата да се успокои, заяви Рашидов. Ако слушате посланията на митингите, това не са послания на хора, които могат да управляват България, жал ми е за страната, добави той. Според него най-късият живот е животът на анархията, а след нея идва военно положение, като въпросът е да не го допуснем. Рашидов изрази мнение, че настоящата обстановка у нас е свързана с темите за АЕЦ "Белене", ТЕЦ "Марица-изток" 1 и 3. Според него на протестиращите са били платени "сериозни пари", тъй като са носили хубави плакати и са били облечени добре. Според него парите за това може да са били осигурени от мафиите в енергетиката, наркоразпространението и фармацевтиката.

Министърът в оставка бе днес в Брюксел, където се срещна с еврокомисаря Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование. Той съобщи, че разговорът им е засегнал обстановката у нас, както и подготовката за отбелязването на предстоящите български празници в европейските институции. Важно е в Брюксел България да бъде натрапчиво присъстваща, каза Рашидов. България е непозната страна; когато хората се виждат и опознават, създава се друга енергия, добави той.

Рашидов уточни, че догодина през април тракийското злато ще бъде изложено в Лувъра, а музеят "Уфици" във Флоренция ще получи като дарение творби на седем български автори, сред които и негово произведение. По неговите думи това ще бъде безплатна реклама за българското изкуство. Министърът в оставка допълни, че на днешните си срещи в Брюксел с представители на европейските институции е получил много висока оценка за своята работа. Той отбеляза, че всички средства за култура от европейските фондове, до които министерството на културата е имало достъп, са усвоени. Средствата са послужили за възстановяването на театри и училища у нас. Много съм доволен от труда, който съм полагал в последните четири години, заяви Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2472 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
аман от гербави художници

2015.01.13 | 15:36

20
Рашидов, серсемино, така иди да говориш. худой, на Боко Тиквата - твоят идол! Вие. кретени гербарски, добре заплатихте за доверието на Българският народ с 4 години невиждана бедност, 76 километра свръхскъпи и калпаво направени магистрали (щото строителите им не са получавали пари от една година), разюздана корупция и мафиотизиране на държавата! И сега си правите сметка че ще ви се размине - да ама не - чака ви ДЪРЖАВЕН СЪД за националното ви предателство и държавна измяна!

2013.03.11 | 15:18

19
рашка,абе иди пийни 2-3 големи,че нещо не те разбираме какво говориш

2013.03.11 | 00:43

18
Тоя смешник май не изтрезнява.
Кой е платил на протестиращите

2013.03.11 | 00:43

17
Най-вероятно от Енергото и Топлофикация "София" и другите

2013.03.11 | 00:43

16
Плюйте по някого.когато сте направили нещо по голямо от него!БОКЛУЦИ!

2013.03.11 | 00:43

15
Добре че имате само 3,6%, че иначе наистина ще е много зле! Гамени! Ако не сте платени писачи, само да рушите постигнатото от другите, значи че наистина ви е толкова акъла! Тия щели да ни управляват! Тогава вече и аз ще кажа "Сбогом България"!

2013.03.11 | 00:42

14
Всички сте боклуцииии!.Сган с уста като куфар,уж все за народ милеете.Акулата дори като я разпориш,продължава да гълта собствените си вътрешности,докато умре.Изпуснахе ви,изпуснахме,23 години взаимно сте овъртяли интересите си така,че оправия няма.
бай Данчо

2013.03.11 | 00:42

12
Рашидооооооов може като склуптор да си добър. Аз не съм спец в тази сфера. Знам обаче че си пълен нещасник в това което вършиш за хората и колкото по бързо се разкараш от мястото което си заел толкова по добре за всички.

2013.03.11 | 00:42

13
Вижда се че "в областта на културата" не си спец, ама леле какъв спец си в политикатаа! Разбирачи!

2013.03.11 | 00:42

11
A ти Рашо си една грешка на природата-нищо повече от един политически хамелеон.
гошко

2013.03.10 | 05:38

4
кръстоска между чифут и читак...с отвратителен семитски нос....и това ми е било министър на културата...срам един куршум само ще те опра твоята майка .....

2013.03.10 | 05:39

10
Гледай тr да не палучиш кур-шум я в гъза, я в устата. Лайнар тъп! Не е този сайт за теб. Оди да крещиш на улицата Ма-фИ-Я и да си носиш биричката в ръка. Тук не е за теб.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини