Бивш министър се отказа от парламента

  • 08 март 2013 13:37

  • 1032
  • 2
Бивш министър се отказа от парламента
© Булфото

Петър Димитров от БСП днес обяви, че няма да се кандидатира за депутат.

Попитан дали в листите трябва да се заложи на нови или на доказали се хора, икономическият министър в  правителството на Тройната коалиция Петър Димитров коментира, че не трябва да се изпада в крайности. Ще ви дам пример - Любен Корнезов е човекът Конституция, лишаването от такъв човек ще бъде дупка в компетентността на ПГ на БСП, в същото време не можеш да станеш политик по принципа на кучето - гледайки, коментира Димитров. По думите му не се става политик през телевизора, а само през практически действия. Гарантирам на многото мераклии от улицата, които очакват да станат политици, че това е една от най-стресовите и най-тежките професии, добави той.

От декември 1994 г. съм в политиката, минах през тежък път, каза той. Смятам, че като на всеки нормален българин ми се полага след изпълнение на формалните критерии да се оттегля, още повече, че в момента общото мнение на българите не е особено позитивно към познатите лица в политиката, добави Димитров, цитиран от БТА. Според него най-важното е да се появят българи в политиката - хора, които няма да пращат децата си да живеят и да учат в чужбина, а ще ги оставят в България. Моят личен опит показва, че щастлив можеш да бъдеш само в родината си, заяви Петър Димитров. На чуждо място можеш да бъдеш богат, но щастлив в никакъв случай, не завиждам на богатите емигранти, добави той. На въпрос дали трябва да има мандатност за депутатите, Димитров отбеляза, че успешните политици са различни. Според него не може да се каже, че през първите осем години някой депутат е страшно ефективен, а после става неефективен.

Според заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов трябва да се заложи едновременно, както на утвърдени, така и на нови хора, които обаче имат ясни последователни позиции, политически морал и перспективи за развитие. За повечето от нас, това не е някаква самоцел, въпрос на лична амбиция или стремеж просто да се продължи следващият мандат в парламента, коментира депутатът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1032 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.03.11 | 19:05

2
Той и затвора ще иска да откаже, но ще го уговорят да не се дърпа!

2013.03.11 | 19:05

1
Наистина е тежка професията, но ти не си политик,а наи-обикновен крадец и боклук.

Добави коментар

Водещи новини