Танов за Лара Банева: Децата не носят отговорност за родителите си

  • 08 март 2013 08:12

  • 2898
  • 0
Танов за Лара Банева: Децата не носят отговорност за родителите си
©

Децата не могат да носят отговорност за действията на родители си. Силно се надявам, че това не е акт на българската организирана престъпност, а е акт на международната организиране престъпност. Защото, ако се окаже вярно, че зад отвличането стоят българи - означава, че вече са преминати всички задръжки. Това заяви в сутрешния блок на БНТ директорът на Агенция "Митници" Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната по повод отвличането на дъщерята на Евелин Банев - Брендо.

Попитан дали Агенция "Митници" е готова за влизане в Шенген, Танов заяви, че за него то е важно от политическа гледна точка, но от икономическа е глътка въздух за страната ни, защото се намира в сложна финансова ситуация. "Ние положихме огромни усилия да пренасочим и отбием контрабандните канали, това влизане ще ги възвърне като увеличи натиска по вътрешните граници на България. Това, че не сме влезли в Шенгенското пространство не е проблем, смята още митничар номер 1.

Влизането в Шенген означава оттеглянето на митническия контрол от вътрешните граници, контрабандата основно се извършва така. Границите към Румъния и Гърция ще станат уязвими и контрабандистите могат да се активизират.

Танов бе категоричен, че от митниците работят постоянно, за да изпълнят предварително начертаните им задачи. От гледна точка на приходите, митническата администрация прави всичко възможно, за да ги изпълни. На въпрос имали опасност да не бъде изпълнен планът, който е заложен като приходи, той заяви, че имат данните за януари и февруари и до момента планът има леко преизпълнение, но има лек спад при изпълнение на акцизите - има спад в потреблението на горива, каза той.

От 1 април тази година трябва да стартира Българска централизирана акцизна система. Тя ще позволи контрол на акцизните стоки, а по отношението на горивата - този контрол ще е от началото да края на системата. Работи се денонощно, огромни екипи се трудят, всички документи са електронни. Много страни от ЕС и извън съюза проявяват интерес към тази модерна система. Правим всичко възможно да изпълним този тежък бюджет за 2013, ние сме единствената страна в ЕС, която изпълнява 8% приходи, категоричен е Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната.

На въпрос дали има някакви притеснения да обяви имотното си състояние, Танов заяви, че го прави повече от 15 години и винаги е бил държавен служител. Нямам никакви притеснения. Обявил съм, че всички данни могат да бъдат оповестени публично, добави той.

Попитан дали има притеснения, че отварят отново делото с изнесените СРС-та за Мишо Бирата, Танов отговори, че и там е абсолютно спокоен.

Шефът на Агенция "Митници" заяви, че дали ще запази поста си или не - ще го реши новият министър, но той ще обясни на една среща какво е постигнато и какво трябва да се направи още.

Последвайте канала на

2898 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини