Арман Бабикян: Плевнелиев мислеше, че ще е на СПА курорт

  • 08 март 2013 07:20

  • 1929
  • 3
Арман Бабикян: Плевнелиев мислеше, че ще е на СПА курорт
©

Президентът трябва да влезе в конституционните си правомощия и най-накрая да състави служебно правителство. Това е негова отговорност. Ако трябва, да направи още консултации, но до края на седмицата трябва да има номинация поне за служебен премиер. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия политологът Емил Георгиев.

"Профилът на служебния премиер трябва да бъде на човек, който да може да носи отговорност и да е отговорен единствено и само пред държавния глава. Възможно е провеждането на честни избори, но при наличието на много предпоставки, които засега не са налице. Това ще бъде и една от главните отговорности на служебния кабинет", добави той.

По думите на PR експерта Арман Бабикян президентът е под натиск от кръгове, които имат интерес да диктуват състава на служебното правителство. "Фактът, че го призна, легитимира този натиск. Когато го издигнаха за президент, Плевнелиев явно помисли, че отива на СПА курорт, но попадна в ада. Сега трябва да взема тежки и отговорни политически решения", добави той. Според него честни избори са възможни, но трябва да има силен контрол над "Информационно обслужване", както и много международни наблюдатели.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1929 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пи Ар

2013.03.22 | 22:20

3
Само като му видя физиономията и ми се ПиарПовдига

2013.03.22 | 22:20

2
Плевнелиев е зависим от кръга "Капитал"
Майа

2013.03.22 | 22:20

1
Той така си е мислел,защото така са му го били обещали,но момчето се забърка в голямо приключение

Добави коментар

Водещи новини