Барозу: Надявам се, че България ще има стабилно правителство след 12 май

  • 06 март 2013 18:51

  • 1196
  • 2
Барозу: Надявам се, че България ще има стабилно правителство след 12 май
©

Председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу се срещна този следобед с българския президент Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, за да обсъдят Европейския съвет, който предстои следващата седмица, както и настоящата политическа ситуация в България след оставката на правителството, информира БТА. 

Жозе БарозуЖозе Барозу Жозе Барозу - португалски политик, председател на Европейската комисия. Роден на 23 март 1956 г. в подчерта важността на предстоящия Европейски съвет като възможност за държавните и правителствените ръководители да се съсредоточат върху приоритетите за възстановяване на конкурентоспособността и преодоляването на неприемливите равнища на безработица. Барозу е изразил надежда, че стабилно и напълно функциониращо правителство ще може да бъде сформирано възможно най-скоро след предсрочните избори на 12 май. Барозу е приветствал ангажимента на президента Плевнелиев да отговори на опасенията, изразени от българските граждани, както и да осигури стабилност, при пълно зачитане на конституционния процес и демократичните ценности.

Европейската комисия се надява, че след изборите на 12 май България ще бъде в състояние да излъчи стабилно правителство, което да може да адресира проблемите на хората, както и да продължи с важните реформи в енергетиката и антимонополното законодателство. Това каза от своя страна Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Обсъдихме дневния ред на следващия Европейски съвет, темите са много важни за България - те са свързани с безработицата, особено сред младежите, с мерките в подкрепа на растежа и заетостта, уточни президентът. Той допълни, че с Барозу са обменили информация за ситуацията в България и за това какво ще се случва оттук нататък. По неговите думи нашата страна е получила пълната подкрепа на ЕК за достойния начин, по който преминава през настоящите предизвикателства, съгласно Конституцията и правовия ред.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1196 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
rossen4i4o

2013.03.07 | 11:23

2
заливането с бетон на авариралия реактор започна , на кои му пука за хората ,важно е да се запази статуквото и законовия грабеж
РАСИМ.....Пл********

2013.03.07 | 11:23

1
Наричайте нещата* с истинските им имена !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини