Близка до ГЕРБ фирма получава концесията на жп гарата в Пловдив

  • 06 март 2013 07:02

  • 2079
  • 3
Близка до ГЕРБ фирма получава концесията на жп гарата в Пловдив
©

Консорциум с участието на автобусната компания "Карат-С" ще получи днес концесията на жп гарата в Пловдив, пише "Сега".

На последното си заседание правителството в оставка ще определи ДЗЗД "Железопътна гара - Пловдив" за концесионер на обекта. В обединението 95% са на "Карат-С" на Миролюб Столарски, а останалите са на компанията "Биад-С". Неин мажоритарен собственик е Светослав Глосов - председател на Камарата на строителите в България. Инвестициите, които обединението ще направи за срока на концесията, са 11.2 млн. лв., като за първите четири години вложенията трябва да са 9 850 000 лв. Според заданието за концесията инвеститорът ще трябва да изгради автогара, два ескалатора, три пътнически асансьора, както и "многофункционална обслужваща сграда". Това предизвика недоумение сред пловдичани, тъй като в съседство на жп гарата вече има две автогари.

Централната гара в Пловдив е първата в страната, която държавата пуска на концесия за максималния срок от 35 години. Обединението пък беше единственото, което подаде оферти. Липсата на интерес се дължеше вероятно на високите изисквания към кандидатите.

В края на миналата година с "Карат-С" избухна скандал около договора й със Столичната община. Фирмата искаше да го разтрогне по взаимно съгласие, като си поиска 3.2 млн. лв. лихви. След натиск от опозицията наяве излезе, че тази сума е била натъкмена от най-високо ниво, а истинската лихва е 631 000 лв. Жертви на скандала обаче станаха само по-незначителните участници в него. Заради близостта си с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г Миролюб Столарски често е сочен за спонсор и съосновател на ГЕРБ.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2079 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Виктор Петров

2013.07.30 | 17:07

3
Нищо ново под слънцето - Боко узурпира всичко в държавата! Както и летище Бургас, Варна и София!
ВЕЧЕ И АЗ СЪМ НА УЛИЦАТА

2013.07.30 | 17:07

2
АМИ ТАКА Е КАТО НИ ИЗЛАГАХА НА ИЗБОРИТЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ КАКВО СТАНА ЗАМЕНИХМЕ ОБРАЧИТЕ ОТ ФИРМИ НА ДОГАН С ТЕЗИ НА ПРИБЛИЖЕНИТЕ ДО ГЕРБ ФИРМИ.....

2013.07.30 | 17:06

1
само АТАКА. да живее БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини