РЗС се разделиха с Марешки, наплюха го на протеста

  • 03 март 2013 14:31

  • 15113
  • 32
РЗС се разделиха с Марешки, наплюха го на протеста
© Булфото

Политическият съвет на "Ред, законност, справедливост" - РЗС, на разширено заседание с областните координатори, реши да уважи исканията на огромната част от гражданите на град Варна, които освиркаха Веселин Марешки, и които изразиха мнение, че той, заедно с Кирил Йорданов и Борислав Гуцанов, са олицетворение на корупционния модел на управление на Варна. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев.

Ние изразяваме нашата солидарност с протестиращите във Варна и затова оттегляме политическото си доверие от Марешки и денонсираме споразумението с партията му, каза Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,.

От днес РЗС стартира национална политическа кампания – „Влез в политиката, смени системата”. Ще предоставим депутатските места, които бяха предвидени за Марешки, на граждани и граждански организации, каза Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,.

В същото време Веселин Марешки се появи сред протестиращите във Варна. Той потвърди, че е призовал всички общински съветници да подадат оставка и да отговорят на обвиненията, насочени срещу тях от хората.

В същото време част от хората викат против Веселин Марешки. Чрез мегафон един от протестиращите помоли всички присъстващи от политически партии да напуснат. Протестиращите започнаха да освиркват Марешки. „Това е шествие на гражданите, не на политиците”, коментират хората. От автомобил, спрян на платното пред община Варна, част от протестиращите изиграха хоро.

Веселин Марешки се оттегли от протеста във Варна. Хората масово скандираха „Мафията вън, Марешки вън”. Някой от протестиращите успя да наплюе Веселин Марешки. Част от протестиращите все още вървят след него, който се оттегля в посока към Червения площад. Засилено е полицейското присъствие през цялото време на протеста. Някой от протестиращите скандират "Кирил Йорданов - вън, Марешки - вън". Движението в района на общината остава блокирано. Голяма част от протестиращите вече се разотиват.

Още преди 4-5 дни първи разтрогнах коалицията с РЗС и Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия,, заяви фармацевтичният бос Веселин Марешки, предаде Стандарт Нюз. Той посочи, че двамата са си дали мъжка дума да обявят официално денонсирането на споразумението в идния вторник. "Това са пълни глупости, че варненци не ме искат. Напротив, съгражданите ми ми оказват пълна подкрепа. И тези, които стоят зад мен, не искат коалиция с Яне и това съм му го съобщил още миналата седмица", каза още Марешки.

Той решава сам да участва в изборите, а коалицията с РЗС му е трябвала заради парламентарната група, която Яне така и не могъл да събере. "Хайде да говорим сериозно, отсече бизнесменът по повод на тръгналия слух, че ще се обединява с енергийния бос Христо Ковачки и добави, че това е абсолютна измислица.

От понеделник ОбС във Варна остава с 48 съветници. Марешки оттегля хората си от местния парламент. Тримата представители на партията "Либерален алианс" хвърлят оставка. Общинската съветничка от групата Цветелина Тънмазова обявява от днес гладна стачка с искане за първа ревизия на общинската администрация и работата на ОбС за последните две години.

По-рано през деня Веселин Марешки се появи сред протестиращите във Варна. Той призова общинските съветници да подадат оставка и да отговарят на обвиненията срещу тях. Част от хората обаче започнаха да викат срещу него и да го освиркват. "Това е шествие на гражданите, а не на политиците", казаха му по мегафона част от протестиращите. По време на шествието младежи бутаха контейнер за боклук, а по него бяха залепени снимките на Кирил Йорданов, на Борислав Гуцанов и на Веселин Марешки - основните претенденти за кметския стол на миналите избори.

Последвайте канала на

15113 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
Един

2013.03.11 | 19:39

32
Браво Варна ,само така с тая мутра.....супер сте !

2013.03.11 | 19:39

31
Погледнете снимката - Яне казва: – Искам да хвана власта с две ръце и да смучкам, да смучкам :) Само че от България остана само това, което е между ръцете му на снимката :(
иво

2013.03.11 | 19:38

30
Браво на варналии .А Маймуняшки видя колко обичат гербери във Варна !

2013.03.11 | 19:38

29
КОГА ОТКРИВАТ ЛОВНИЯТ СЕЗОН ЗА ПОЛИТИЦИ !!!!!!!!!!!!????????????????????
esio

2013.03.11 | 19:38

28
Поздрави за варненци всички трябва да вземем пример от тях

2013.03.04 | 23:02

27
BRAVO VARNA tia sa kyrvi
дон пепе

2013.03.04 | 23:02

26
А толкова се обичаха младите.Ееех, осиротяхме останахме без семеиство Ярешки.Това беше края на една голяма любов.Мъкааа

2013.03.04 | 23:01

25
Абе ,не че го харесвам ярешки(поредният монополист в аптечния бизнес)ама ти си по-долен и измекяр и от най-скапаната проститутка пред Централната гара.Те поне имат някакъв остатък от морал и го правят от немотия.
1

2013.03.04 | 23:01

24
Тия психиатрии защо не се самосезират и да приберат тоя алчен пациент Янето ?От далеч се вижда че го командват от горе човека .

2013.03.04 | 23:00

23
Снимка за гей списание :D

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини