Рашидов: Премиерът да се успокои, не е нужно да умира

  • 28 февруари 2013 12:55

  • 1493
  • 4
Рашидов: Премиерът да се успокои, не е нужно да умира
©

Нека премиерът да се успокои, не е нужно да умира. Това заяви културният министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко по повод на неразположението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той отишъл да види премиера в оставка в сряда, информира "Стандарт".

Вчера му се виеше свят. Нормално е човек при толкова вълнения да има и своите кризи. Пък ние с премиера сме най-старите в кабинета”, коментира Рашидов.

Той разказа, че решението за оставката на кабинета е взето късно вечерта на 19 февруари, ден преди премиерът да го обяви от трибуната на Народното събрание. „Късно вечерта решихме екстремно да подадем оставка”, каза той.

„Дошъл съм с обичта на тези хора, без значение какво се случва оттук нататък, но аз няма да сложа петно на партията си и на министрите си от българска кръв”, заявил премиерът в паметната нощ. На вечерната сбирка обаче не присъствали всички членове на кабинета. Затова някои от министрите били изненадани на следващия ден.

За първи път от 20 години ГЕРБ са „спукали бастиона на Доган в Кърджали”, отчете още Рашидов. „Бях се заинатил, че този бастион може да бъде пробит от друга партия, успях да го направя, възложиха ми тази задача, за която хората смятаха, че един творец не би се справил. Амбициите ме накараха да се опитам да се справя, ще оставим времето да оцени дали съм се справил”, заяви културният министър. Той не пожела да коментира дали ще продължи да се занимава с политика, но сподели, че е обещал подкрепата си на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г до изборите.

„Отивам си спокойно. Благодаря на Дянков, на археолог номер 1, че бяхме приятели. Винаги съм се опитвал да им обясня колко важно нещо е българската култура”, добави министърът в оставка.

Последвайте канала на

1493 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Иво

2013.03.01 | 03:24

4
Този и той колко бои смени само той си знае. Нали беше общински съветник от Движението за права и свободи и се биеше с полицаите,че не му даваха да паркира в центъра. Аман от подлизурковци

2013.02.28 | 19:20

3
Рашидов е по-българин и от царя и от Станишев и от Костов. Ако той застава зад ББ, значи и Бойко е стойностен човек.

2013.02.28 | 19:20

2
Напротив , нужно е

2013.02.28 | 19:20

1
ХАХА, леле колко болка има по-света и на всички богопоклонници от ГЕРБ! И народа някой трябва да го успокои ама няма кой, лека полека ще ни затриете гадни мутри!

Добави коментар

Водещи новини