Костов: Мандатът на служебното правителство ще бъде много труден

  • 28 февруари 2013 11:44

  • 1142
  • 1
Костов: Мандатът на служебното правителство ще бъде много труден
©

"Виждам много труден мандат на служебното правителство. Служебният кабинет не може да изпълни всичко", каза пред журналисти в парламента съпредседателят на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - след обръщението на държавния глава Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното към Народното събрание и народа.

„Президентът беше много коректен – каза какво „да” от исканията и какво „не”. Той беше абсолютно почтен и каза, че ако почнем да разграждаме държавата и да я връщаме към комунизма или към някакъв тоталитарен режим, ще стане кошмар. Не случайно напомни цялата сложна история на България без парламенти, без партии и със суспендирана Конституция. Ние всички пътища без изход сме ги пребродили. Президентът обяви какво ще брани в България”, коментира Костов.

„Това, което президентът каза, трябва да се разбира така: законодателна платформа за антимонополни мерки няма и в момента не може да се създаде, може най-много да се опитат да решат проблема с намаляване цената на тока”, заяви лидерът на ДСБ. Според Костов към 13 март президентът трябва да разпусне Народното събрание.

„Има много рискове в управлението на страната, например – ако излезе верен слухът, че ще бъдат спирани еврофондове, той получава финансова система с прекомерен дефицит. Той трябва да бъде подкрепен не само от България, но трябва да бъде подкрепен и от Европейската комисия, за да намали тези рискове за системата”, заяви Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Той припомни, че тезата за антимонополни мерки е теза на ДСБ. „Когато ние започнахме да говорим за монополите, всички се направиха на глухи. Когато говорихме срещу АЕЦ „Белене”, пак всички твърдяха, че не сме в дневния ред на обществото. Темата почука на вратата, почти фалира НЕК, за да бъде решена. Преди 11 години казахме, че трябва да има дълбока реформа на тази политическа система, защото се превръща във фасадна демокрация. Сега всички основни теми на ДСБ и на сините се потвърждават от живота”, каза още Костов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1142 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.01 | 08:03

1
Мангустата преди час се изказа че само той ша може ни ни опрай и че ГЕРБ и БСП - не моат другите също но пак е подушил микрофон някъде и пак се изхожда с уродливата си мисъл - сега е 14.00 часа , предполагам докато се прибере в бърлогата до довечера - ще се изходи още 2-3 пъти по всекакви въпроси - дори и да не го питат какво мисли- стига по пътя към къщи микрофон да надуши -там е отново 100% ще го изтърпим още седмица -няма как

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини