Парламентът купува мебели за 320 000 лв.

  • 28 февруари 2013 07:11

  • 959
  • 4
Парламентът купува мебели за 320 000 лв.
©

Ремонтиран парламент и обновени ведомствени квартири ще се нанесат следващите депутати от 42-ото НС. Парламентарното ръководство планира „предизборно” освежаване на законодателния храм, включващо кърпежи и боядисване на фасадата отвън и мазилката отвътре, пране на килимите и излъскване на кристалните полилеи, обясниха от администрацията на НС. Сградата се е напукала и се ронят огромни парчета от мазилката й, съобщава “Монитор”.

Апартаментите, които бяха ремонтирани основно преди 3 г. и се сдобиха с нови мебели и дограма, отново ще бъдат измазани. Заради високата сума от 600 000 лв., която бе предвидена за реновирането им в началото на 2009 г., поръчката бе анулирана по-късно. Така депутатите в сегашния парламент първоначално бяха принудени да преглътнат протеклите тавани и изпотрошените шкафове в апартаментите. Огромна част от квартирите, които са общо 179, не бяха ремонтирани преди това в продължение на 15 години.

С нови мебели за 320 бона ще се сдобият и следващите избраници. Обзавеждането, за което е обявен търг, е за парламентарното кафене и кабинетите и заседателните зали в бившия Партиен дом. То включва маси, столове, бюра, шкафове и дори трибуна за пресконференции.

Очаква се най-късно идната седмица президентът Росен Плевнелиев да разпусне НС. Заради предстоящите избори депутатите са в готовност да се втурнат веднага по родните си места за срещи с избирателите. В тримесечната пауза, преди да бъде сформирано следващото НС, ще бъдат извършени ударните пролетни ремонти. Председателят на парламентарната група от ГЕРБ Красимир Велчев обясни пред „Монитор”, че с колегите му ще започнат

Интензивни обиколки из страната веднага след като парламентът спусне кепенци. Срещите с хората вече били стартирали, като самият той обхождал районите около София в посока към Перник. МВР шефът в оставка и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пък успял досега да обиколи цели 5 области. Някои депутати като Светлин Танчев ще трябва да действат на няколко фронта. Избраникът живее в София, но е родом от Ихтиман, а част от времето си прекарва във Варна, откъдето е съпругата му. От БСП напомниха, че лидерът им Сергей Станишев е обявил само преди седмица старта на обиколките. ДПС пък проведе срещи в Пазарджишка област само преди няколко дни. Сините също са в „бойна” готовност да се пръснат по родните си места, за да агитират. По думите на бившия зам.-кмет по сигурността в столицата Иван Сотиров успешната стратегия би била партията да пусне на фронтална линия 4-5 от своите лица.

Този път преди да тръгнат на обиколки обаче и министрите, и депутатите ще слязат от служебните си коли. Заради предсрочното прекратяване на мандата на 41-ото НС с цели два месеца, а не както обикновено с няколко дни преди изборите, с автоекстрите ще се простят и шефката на НС Цецка Цачева, и нейните заместници, за чийто транспорт се грижи НСО.

Последвайте канала на

Novini.bg
959 4

Коментари 4

Добави коментар
777

2013.03.02 | 22:15

4
Нека, нека, иначе за пенсии нямало вашта ма..ца!?

2013.02.28 | 21:59

3
e to nishto novo horata gladuvat i nqmat pari a tezi si pravqt remonti normalno ,tezi iskat lin4 mamicata vi mrasna
НС - грабеж до дупка!!!

2013.02.28 | 21:59

2
Ремонтите в НС се правят от "правилните" фирми на "свои" хора, вероятно на многократно завишени цени и без възлагане на обществена поръчка, или с нагласена и опорочена такава, това го предполагам че и сега е така, навремето имаше няколко критични публикации по този проблем, явно пак си е останал висящ, грабеж до дупка по всички линии!!!
иво

2013.02.28 | 21:59

1
Коли си купиха нови , сега и нови дивани - тия наглеци ще работят ли , или ще отмарят на диванчетата , а после служебната кола и служебния шофер ще ги закара до служебния апартамент ------- СТИГА ТОЛКОВА !!!

Добави коментар

Водещи новини