Червените: Бойко е бивш комунист

  • 15 май 2011 11:16

  • 2191
  • 1
Червените: Бойко е бивш комунист
©

В събота министър-председателят имаше едно много неприятно изказване на конгреса на репресираните. Той заяви, че едва ли не какво е сторила БКП, за да заклейми БКП. Но на всички е ясно, че министър-председателят е бивш комунист – човек, който е напуснал системата на МВР, тъй като не желае да напуска БКП, човек, който е възхвалявал Тодор Живков.

Това заяви пред БНР Драгомир Стойнев от Коалиция за България, председател на социалната комисия в парламента.

И ми е малко странно за един бъдещ кандидат-президент, той би трябвало да е обединител на нацията, а не разединител на нацията. И със скромния ми опит бих искал да го посъветвам, че държавата с омраза не се управлява, изтъкна Стойнев.

Червеният депутат коментира и актуални икономически проблеми:

Да си припомним едно управление от 2005 до 2009 г., когато икономическият растеж беше 6%. Един икономически растеж от 6% е реален и възможен, още повече, че страната ни излиза от кризата.

Дори е възможно да има по-амбициозни цели от над 6% растеж. В Естония, например, има икономически растеж 8%, Австрия има растеж от 4%, не разбирам защо една млада и гъвкава икономика да не може да расте с 6%, допълни Стойнев.

"Ние многократно алармирахме, че е необходимо да се води целенасочена политика за увеличаване на доходите. ГЕРБ предпочете да замрази доходите и покупателната способност на хората и по този начин се намалява и потреблението, коментира червеният депутат.

Младенов ще бъде първият социален министър, който ще загуби войната с финансовия министър. Жалко, че в това правителство всичко се решава от финансовия министър и най-вече от Националния съвет за тристранно сътрудничество, подчерта Стойнев.

Последвайте канала на

2191 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
айдук

2011.08.04 | 11:45

1
Не разбирам кой лъже Стойнето или станишката. Единият казва българия излиза от кризата, другият че кризата се задълбочава.Ако така говорите ще объркате и вашите хора

Добави коментар

Водещи новини