Протестиращите свикват нова кръгла маса

  • 26 февруари 2013 07:46

  • 1247
  • 0
Протестиращите свикват нова кръгла маса
©

В студиото на TV7 гостуваха част от протестиращите и дискутираха темата, дали има разнобой между тях и какви точно са им исканията. Александър Миленков заяви, че иска да се дистанцира от организаторите на протеста. Аз не съм организатор на тези протести. Не искам да ми слагате такъв епитет.

В най-скоро време ще се направи нова кръгла маса. На нея ще искаме да се обединим и да конкретизираме исканията си. Всички желаещи граждани могат да присъстват, продължи Миленков. Вчера входирахме в НС и президентството декларация с редица искания. Най-важното е, че ние не искаме парламентът да се разпуска и да продължи работата си, каза още той. Другите искания са за промяна на изборния кодекс. Не мога да ви ги кажа точно. Много са. Ние няма да отстъпим от исканията си и ще продължим да работим за обединението на всички протестиращи, категоричен беше Миленков.

Янаки Ганчев беше убеден, че няма с кой и за какво да се обединява. В момента става въпрос за един различен формат. Всичките решения на тази кръгла маса се представят, като решение на протестиращите от "Орлов мост". На протестите обаче се случват други неща. Ние от "Орлов мост" нямаме структури и организации, допълни той. След като, парламентът спре да работи, ние ще прехвърлим нашите искания към президента. Обединението ще стана трудно, защото на тези протести има хора с леви и десни убеждения. Лично аз съм с центристки възгледи, обясни Ганчев.

Ивайло Дуков беше убеден, че сред протестиращите няма хора, които да подкрепят политическите партии в момента. Ние оставаме на улицата. В момента единствената работеща институция е президентството. Топката е в неговото поле и нашите искания ще бъдат насочени към него, обясни той. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини