Президентът започва консултации

  • 22 февруари 2013 07:28

  • 1365
  • 7
Президентът започва консултации
©

Днес ще започнат консултациите при президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за сформиране на нов кабинет.

Държавният глава обяви, че в понеделник ще даде мандат на ГЕРБ. Ако те откажат или не успеят да сформират правителство - мандатът отива при БСП. Ако и този опит се провали - президентът избира партия – от останалите три – ДПС, Атака или Синята коалиция.

Ако и те не направят правителство, президентът трябва да назначи служебен кабинет.

Заедно с това държавният глава разпуска Народното събрание и насрочва избори. В тази ситуация, президентът обеща да насрочи вота за възможно най-скорошна дата.

1365 7

Коментари 7

Добави коментар

2013.02.25 | 15:29

7
ВНИМАНИЕ ХОРА!!!НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА АГИТАЦИЯ.НЕКА ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА ИЗЛИЗАМЕ НА УЛИЦАТА ДОКАТО ЧУЯТ ИСКАНИЯТА НИ.А ТЕ СА: В ОСТАВАЩОТО ВРЕМЕ НА ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ СЪБИРАМЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДОКАТО НЕ ГЛАСУВАТ ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ.НЕКА ДА СЕ СМЕНИ СИСТЕМАТА И ДЕПУТАТИТЕ БЪДАТ ИЗБИРАНИ МАЖОРИТАРНО ЗА ДА ПРЕМАХНЕМ СЕГАШНИТЕ ПАРТИИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.АКО СЕ ПОДДАДЕМ КАКТО ВЕЧЕ СЕ ЧУВАТ ПРИЗИВИ НАРОДА ДА ОБЯВИ ЛИДЕРИ И ДА НАПРАВИ ПАРТИИ С КОИТО ДА УЧАСТВА В ИЗБОРИТЕ ПАК ЩЕ НИ ИЗМАМЯТ КАТО ПОДМЕНЯТ ВОТА НИ.ЗАТОВА САМО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И СМЯНА НА СИСТЕМАТА ТОВА НИ Е НУЖНО ЗА ДА ЗАПОЧНЕ И ПОПРАВКА НА КОНСТИТУЦИЯТА И СМЯНА НА УДОБНИТЕ ЗАКОНИ С КОИТО ВЛАСТТА ОСТАВА БЕЗНАКАЗАНА.НЕКА ВСИЧКИ ИНИЦИАТИВНИ КОМИТЕТИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ДА ЗАПОЧНАТ ПОДПИСКА ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ДА БЪДЕ ВРЪЧЕНА ПО ОТДЕЛНО В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ПАРЛАМЕНТА В ПРИСЪСТВИЕТО НА НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ЗА ДА НЕ СЕ ПОТУЛЯТ НЕЩАТА.

2013.02.22 | 12:11

2
Пиша да всички протестиращи, защото все още има шанс да постигнете исканията си момчета. Ето кретко и ясно какво трябва да искате: 1. ПАРЛАМЕНТА ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ЕРП -тата , ЗАЩАТО ТАМ СИГУРНО С ТЕЗИ ДОГОВОРИ ТЕ СА ВКАРАЛИ ХИЛЯДИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДЪРЖАВАТА.ЕДВА ЛИ ОБАЧЕ СА ВКАРАЛИ , ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЯМА ПРАВО ДА ПРОМЕНЯ ЗАКОНИТЕ СИ. ОТ ТУК СЛЕДВА: 2. НС ДА ПРЕМЕ СПЕШНО ИЗМЕНЕНИЕ В ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА В КОИТО ДЕ СЕ ГЛСУВА САМО ЕДИН ЧЛЕН: СТОЙНОСТТА НА ДОСТЪПА ДО ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕРНИ МРЕЖИ, ПРЕНОСА НА ЕНЕРГИЯ ДАБАВКИ И ВСИЧКИ ДРУГИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ ПО ОБСЛУЖВАНЕ НА АБОНАТИТЕ НЕ МОГАТ ДА НАДВИШАВАТ 50 % ОТ СТОИНОСТТА НА ДОСТАВЕНАТА И ИЗКОНСУМИРАНА ЕНЕРГИЯ ОТ АБОНАТА. 3. НЕКА ДА СИ ПРОДАВАТ ТОГАВА ЧЕЗ ЕОН И ДР. - НАС ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА НИ ЗАЩИТИ ОЩЕ СЕГА . ТОВА ИСКАЙТЕ НА МИТИНГА МОМЧЕТА ЖЕЛАЯ ВИ КЪСМЕТ И УСПЕХ!!!!!!!

2013.02.25 | 14:47

6
Нека инициативните комитети да внесат исканията си в народното събрание и президента в присъствието на националната телевизия за да не се потулят нещата.
Бай Истина

2013.02.22 | 15:36

5
Неуверен, неграмотен и кух - типичен кадър на ГЕРБ. Дори и жена му Юлияна е наясно за нередностите около избора му!

2013.02.22 | 15:36

4
Аз не признавам Росен Чехъла за легитимен

2013.02.22 | 15:36

3
Плевнелиев беше "избран" с измама! Да се маха и той! ТИМ от Варна му купиха поста.
Sisa

2013.02.22 | 11:59

1
Не съм особено оптимистично настроена за резултатите от тези консултации

Добави коментар

Водещи новини