Цветанов: Протестите са заради монополите, създадени от опозицията

  • 21 февруари 2013 11:05

  • 4283
  • 39
Цветанов: Протестите са заради монополите, създадени от опозицията
©

Днес не чухме смислен дебат, които да се води за това кой какво предлага от тук нататък. България е парламентарна република и само избори могат да решат проблема. Това заяви вътрешният министър в оставка Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа от парламентарната трибуна.

На всички ни е ясно, че тези протести са добре режисирани. Нека да си припомним как дойде демокрацията у нас – с обещания за реформи. Нека да ви припомня, че ГЕРБ се реализира като излъчи членове, които хората припознаха като естествени лидери, каза той.

Той заяви, че и от ляво и от дясно се говори кой как е управлявал. „Ние си спомняме 96 година, когато се фалира банковия сектор, имаше пак протестна вълна. Тогава хората пак излъчиха своите лидери. Извърши се приватизация и отново се загуби общественото доверие. След това дойде и Сакскобургготски – и нещата отново се повториха. Много е важно да знаете, че днешните протести са много справедливи и като говорите, трябва да припомним кой сключи догорите – управлението на Лидия Шулева и еврокомисар, който отговаряше за потребителите, а днес се припознава като премиер. Всички вие сте продукт на нечий сценарии, голямата част от вас дори не са разбрали. Който и да дойде на власт ще се сблъска със същите проблеми. Горенето на знамето на ЕС от на лица по площадите – няма да реши проблемите. Натрупаните дефицити в предишните управление сега създават проблемите“, категоричен е Цветанов.

Нека да да си припомним какво направихте вие с организираната престъпност, всички политически партии участваха много активно в създаването на тези октоподи в съдебната система и когато той е там, няма как да получим справедливост. Създадох си много врагове и в организираната престъпност и сред съдиите като министър на вътрешните работи, защото винаги съм говорил с факти, каза още вътрешният министър.

Г-н Димитров, вие бяхте едно голяма богатство за Надежда Михайлова, но едно голямо разочарование за СДС, защото съсипахте партията. Да ви припомня, че гласяхте Петър Сумиста за член на младежкото БСП. Що се отнася до Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно единственото, с което го запомнихме е как се снима пред журналисти с първия паспорт с биометрични данни, а се оказа, че този паспорт е внесен от чужбина, защото не е приключила процедурата. Миков се прослави и като един добър компютърен специалист като купи принтери за 1 млн. лв. за българските дознатели, добави той.

Вашата теза, че тези избори ще бъдат най-опорочените, ако ги проведем ние, ви беше защитна, защото вчера БСП 4 часа се чудихте какво става. Вчера пък Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - забрави какво е казал преди два дни – оставка на правителството и програмен кабинет, а вчера заяви, че това е предателство, какво да коментирам, ще кажа просто Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, заяви Цветанов.

Той се обърна към опозицията с думите, че са заблуждавахте ЕС за произвеждането на паспорти с биометрични данни.Това, което правим, е да поправим вашите грешки, защото срокът за усвояване на парите беше от август до декември 2009 г. Тогава правителството поиска отсрочка до март 2010 г. В рамките на осем месеца правителството успя да реализира 100% от отпуснатите средства по инструмента „Шенген”. Правителството е в процедура по осъществяване на още 100 км по българо-турската граница”, каза Цветанов.

„ДПС ме обвиняваха, че съм против етническия мир. Аз съм един от най-толерантните към всички български граждани, независимо от техния етнически произход. Но не съм толерантен към тези, които вие създадохте като членове на организираната престъпност”, коментира Цветанов. „Нека да си припомним как министри на вътрешните работи си правят срещи с Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна и братя Галеви. Единственото, с което е запомнен този министър, е шадраванът в Плевен.

Може би ще става ясно на гражданите как от протестите излизаха лидери като Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, който продаде БГА „Балкан”, каза Цветанов. „Нека си припомним какво направихме с българското земеделие. Преди дни земеделците получиха около 1 млрд. лв. по субсидиите си”, посочи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Оставката на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г беше най-правилното решение за интереса на България и българските граждани. Българските граждани не искат да има насилие по улиците. В голямата си част гражданите не подкрепят тези, които искат да опорочат протеста, заяви вицепремиерът.

Той е категоричен, че България се нуждае от стабилност, а не от провокиране.

Цветанов се обърна към БСП с думите: „Знам, че сте доста изнервени, защото голяма част от вашата група няма да влязат в следващия парламент, а и защото вашият политически лидер няма да ви включи. Не знам как той ще обясни за топлите връзки на г-жа Нинова, как ще обясни за „дългия инкасатор”. Интерес на опозицията е да има много партии в парламента, каза Цветанов.

„Благодаря на всички граждани, които изразяват гражданската си позиция. Искам да благодаря на българските полицаи. Те понесоха много ругатни, много камъни и фойерверки. Те са граждани на Република България. Те се борят за гарантиране на реда и сигурността. Като министър дадох пълната оперативна свобода

„Евелин Банев – Брендо го подкрепяхте и той инвестираше във вас и никой не смееше да го пипне. Италия започна да работи по Брендо. Благодарение на службите на България и нашите евроатлантически партньори Ивелин Банев е задържан в Италия”, каза Цветанов. Той заяви, че са били установени милиони от кокаин в Швейцария. „Няма начин да не е минал през ваши съратници. Нали така г-н Дъбов, здравейте, за първи път ви виждам от доста време”, каза Цветанов.

Изказването на вицепремиера изправи на крака пленарна зала и аплодисменти. От опозицията иронично скандираха „Още” и се смееха.

Последвайте канала на

4283 39

Свързани новини

Коментари 39

Добави коментар
И така да е...

2013.02.26 | 10:55

39
Протестите може и да са срещу монополите, обаче... Аз ги виждам нещата така. Сега е моментът да настояваме за промяната. Сега трябва да се свика ВНС, да се измени или приеме нова Конституция, да се промени статуквото: мажоритарен вот, императивен мандата, преки избори в съдебната система и пр. Ако това не стане сега, на изборите на власт ще се върнат или ГЕРБ (а ние ще се върнем 4 г. назад) или Станишев - още по-назад. Нищо тогава няма да се случи. Същите тия хора, които ги гледаме 20 г. (аз "с" тях израснах) ще се пенсионират едва ли не като депутати. След 20 г. от тая държава ще останат само магистрали и ман...роми!

2013.02.25 | 10:20

34
Обясни ми моля те Станишев с какво точно те е върнал назад!

2013.02.26 | 10:55

38
bravo na cvetanov dobre im pripomni kakvi bokluvi sa vsichki ostanali v zalata i oshte vednaj bravo i dano specheli gerb
XAXAXXAXA

2013.02.21 | 14:37

18
MYXAXXAXXAXXAXXAAXX
edna

2013.02.26 | 10:54

37
аз съм ЗА свалянето на всички партии и премахването на лицата в политиката,които доказаха,че не работят в интерес на народа т.е. ВСИЧКИ. Искам мажоритарни избори и нови, лоялни към народа политици. Ако след оставката на Борисов властта попадне в ръцете на другите боклуци- ще емигрирам ! Ние- хората поискахме неговата оставка, не за да дойдат Станишев,Доган и останалата политическа сган, в такъв случай по-добре Бойко да си ни краде! г-н БОРИСОВ, АКО ВМЕСТО ОСТАВКА БЯХТЕ ПОИСКАЛИ СЪД ЗА ВИНОВНИЦИТТЕ, НИЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ С ВАС, НО ВИЕ ЯВНО НЕ СТЕ С НАС, КОЕТО Е МНОГО ТЪЖНО И ЖАЛКО !
Sss

2013.02.26 | 10:54

36
Марш бе боклуци герберски неграмотни копелдаци.

2013.02.25 | 13:01

35
Само не мога да разбера за тия всичките години как пък не излезе един от всичките 240 мизерника да каже,че е виновен за нещо.Все премятат топката и накрая нищо.
Reversal

2013.02.21 | 14:19

16
Абсолютно правилно!!! Но явно имат смелост само като се надлъгват,а да поемат отговорност не!!! Един мъж трябва да може и да преглъща провалите и да приема успехите!! Иначе се превръща в п-ка ..Извинявам се на дамите!!
Моментално Б.Б. на съд

2013.02.25 | 09:46

33
Искате гражданска война ли?Не слушайте и не се плашете от Боко.Не продавайте държавата за 100лева.Мислете преди да правите каквото и да е.

2013.02.25 | 08:29

32
Който гласува за ГЕРБ дава подкрепата си за още 4 години нищоправене и оправдаване с предишните.
БиБитко

2013.02.25 | 08:29

31
Хан Аспарих е виновен! Ако преди 1300 години не беше създал България, сега нямаше да имаме такива проблеми.

2013.02.25 | 08:28

30
Страхливи мишки. Дори в края си нямат достойнство да признаят, че за 4 години не свършиха нищо, което да облекчи живота на народа. Обещаха доходи на средно европейско ниво - няма ги. Обещаха работни места - няма ги. Обещаха Белене и съживяване на Северна България - няма го. Гнус ме е, че гласувах за тях! А още по - гнус ме е, че има хора, които сега правят протести в тяхна защита!

2013.02.21 | 16:59

29
също ме е гнус че гласувах за тях!!
член на ГЕРБ

2013.02.21 | 16:58

28
Слушайки речта на този шут ЦЕЦО-КУМЕЦО си мисля какъв ГЛУПАК съм бил като станах член на ГЕРБ, плащах членски внос и в същото време стигнах житейското дъно!!!! Човешки призовавам:Не гласувайте повече за доносник БУДА!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини