Бойко Борисов бойкотира парламента, докато разглеждат оставката на правителството

  • 21 февруари 2013 09:01

  • 17982
  • 56
Бойко Борисов бойкотира парламента, докато разглеждат оставката на правителството
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не е в пленарната зала по време на заседанието на парламента, на което трябва да се гласува оставката на правителството.

Малко след 9 часа, когато беше открито заседанието, на местата си седнаха вицепремиерът Цветан Цветанов, министърът на икономиката Делян Добрев, министъра на външните работи Николай Младенов, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, социалният министър Тотю Младенов, правосъдният министър Диана Ковачева, министърът на културата Вежди Рашидов, земеделският Мирослав Найденов и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев. Малко по-късно в залата влезе и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

С треперещ глас Цецка Цачева изчете писмото, с което Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г подаде своята оставка. „Министър-председателят на Република България Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заявява следното: "Уважаема госпожо председател, уважаеми госпожи и господа народни представители. На основание член 111, ал. 1, точка 2 от Конституцията на Република България подавам оставката на ръководения от мен Министерски съвет, избран с решение на 41-ото Народно събрание от 27 юли 2009 година. В съответствие с член 111, алинея 3 от Конституцията ще изпълняваме функциите си до избирането на ново правителство и ще направим всичко необходимо за осигуряване на приемственост в управлението на страната".

Това предизвика Петър Курумбашев, който поиска да бъдат поканени Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Симеон Дянков. "Редно е да са сред нас. Може премиерът да се изказва, това е един цивилизован начин на подаване на оставка. С решение на НС ви моля да поканим големия и малкия отсъстващ", заяви от трибуната в парламента Петър Курумбашев.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев реплекира, че той се е чул с премиера и му е казал, че не знае дали опозицията ще присъства и затова не е се ангажирал с това да го покани. "Той все още премиер и отговаря за държавата,. Не може три години и половина да изпълняваме капризите на хора, които не искат дори да работят", каза Велчев. БСП още в понеделник казаха, че ще бойкотират всички заседания на парламента до края на седмицата. Днес обаче социалистите са в пленарната зала.

Последвайте канала на

Novini.bg
17982 56

Коментари 56

Добави коментар

2013.02.27 | 22:36

56
Оставката на ГЕРБ беше грешка.Това беше най-добре работещото правителсто, жалко че не ги оставиха да си вършат работата на спокойствие.Сега да видим Слави Трифонов с какво ще си запълва нискорейтинговото предаване.
затвор за Тиквата

2013.02.24 | 07:38

54
Хора! Молете се парламента да приеме оставката на правителството и никога повече няма да ги видим! ГЕРБ=ГРОБ ПОТОПИ БЪЛГАРИЯ В КРЪВ! СБОГОМ ГЕРБ=СМЪРТ=МИЗЕРИЯ=РАЗРУХА=УБИЙСТВА НА ДЕЦА! СБОГОМ ГАДНА МУТРО БОКО ТИКВАТА! СБОГОМ НА НАРКОТРАФИКАНТА, УБИЕЦА И ПЕДОФИЛА АГЕНТ БУДА! НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ!
злобно човече

2013.02.24 | 07:38

55
Я да чуем каква алтернатива предлагаш...
45

2013.02.22 | 17:06

7
АБЕ ПЕДЕРАС

2013.02.24 | 07:37

53
ВНИМАНИЕ ХОРА!!!НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА АГИТАЦИЯ.НЕКА ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА ИЗЛИЗАМЕ НА УЛИЦАТА ДОКАТО ЧУЯТ ИСКАНИЯТА НИ.А ТЕ СА: В ОСТАВАЩОТО ВРЕМЕ НА ПАРЛАМЕНТА ДА СЕ СЪБИРАМЕ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДОКАТО НЕ ГЛАСУВАТ ИЗБОРИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ.НЕКА ДА СЕ СМЕНИ СИСТЕМАТА И ДЕПУТАТИТЕ БЪДАТ ИЗБИРАНИ МАЖОРИТАРНО ЗА ДА ПРЕМАХНЕМ СЕГАШНИТЕ ПАРТИИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. АКО СЕ ПОДДАДЕМ КАКТО ВЕЧЕ СЕ ЧУВАТ ПРИЗИВИ НАРОДА ДА ОБЯВИ ЛИДЕРИ И ДА НАПРАВИ ПАРТИИ С КОИТО ДА УЧАСТВА В ИЗБОРИТЕ ПАК ЩЕ НИ ИЗМАМЯТ КАТО ПОДМЕНЯТ ВОТА НИ. ЗАТОВА САМО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И СМЯНА НА СИСТЕМАТА ТОВА НИ Е НУЖНО ЗА ДА ЗАПОЧНЕ И ПОПРАВКА НА КОНСТИТУЦИЯТА И СМЯНА НА УДОБНИТЕ ЗАКОНИ С КОИТО ВЛАСТТА ОСТАВА БЕЗНАКАЗАНА.НЕКА ВСИЧКИ ИНИЦИАТИВНИ КОМИТЕТИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ДА ЗАПОЧНАТ ПОДПИСКА ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ДА БЪДЕ ВРЪЧЕНА ПО ОТДЕЛНО В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ПАРЛАМЕНТА В ПРИСЪСТВИЕТО НА НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ ЗА ДА НЕ СЕ ПОТУЛЯТ НЕЩАТА.

2013.02.22 | 21:23

44
Стига глупости! Стика крясъци! Искате дестабилизация, за да вкарате мутрите като Слави Бинев в парламента. Срам за теб продажен плужек, защото изглежда, че имаш някакъв ум, но за пари си готов да подпалиш държавата и да изгори и малкото, което бедните хора все още имат. Гадове като теб заслужават винкел по плешивата тиква от лумпените, които се опитваш да предвождаш.

2013.02.22 | 23:04

46
ГЕРБ си бърше насраният гъз със всички партии но народа знае кой е най осраният гъз гробарският!!! айде сбогом лайнари!!!
k.stoev

2013.02.22 | 23:43

52
mnogo grechich niama drygo pravitelstvo koeto da e napravilo tolkova v godini na kriza golemi darjavi izpadnaxa v kolaps
милка танева

2013.02.22 | 20:00

20
Язък за хвърлената енергия!!! От тези протести, освен оставката на правителството, нищо няма да излезе. И монополите още дълго ще ни доят.
edna

2013.02.22 | 23:43

51
ще е ЯЗЪК ако се откажем сега ! Аз няма да спра да протестирам докато някой не се погрижи за нас- хората. Ние не сме роби, неискаме помощи от държавата, искаме работни места и прилични заплати! Искаме да поживеем като човешки същества, ПИСНА МИ ДА БРОЯ СТОТИНКИ ЗА ХЛЯБ, ИМАМ ДЕТЕ, двамата сме работещи, но 2/3 от доходите ни отиват за сметки, няма да ви казвам колко пъти сме си лягали гладни, защото знам, че много от вас също живеят така. ХОРА, ОПОМНЕТЕ СЕ, НИЕ СМЕ РОБИ НА СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА ! НЕКА СЕ ПРЕБОРИМ ЗАЕДНО ! ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ДА ИЗЛЯЗАТ С НАС НА УЛИЦАТА И ДА СИ ПОИСКАМЕ СВОЕТО, БЕЗ АГРЕСИЯ, БЕЗ ПРОВОКАТОРИ, НАШИЯ ГЛАС ПАК ЩЕ СЕ ЧУЕ!

2013.02.22 | 23:42

50
не съм комунист ,от бсп,дпс и т.н,но казвате ,че комунистите ще дойдат......- скъпи съграждани какъв е /бил/ г-н Борисов-върнете се години назад и всички го знаем.как тогава- гард на тошето, после със сик и др.мутренски истории-ще ми говори ,че мисли за хората.ако мислеше ,нямаше да си подаде оставката,а да де зелена светлина на монополите
м

2013.02.22 | 23:23

48
Абе тоя беше лична охрана и личен масажист на Тодор Живков , агента му долен . И след всичко това което е вършил , какъв нагъл изверг трябва да си че да се изправиш пред народа и да се правиш на ни лук ял ни мирисал .

2013.02.22 | 23:42

49
БОЙКО АКО СИ МЪЖ НАКАРАЙ ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ИЗБОРИ НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ.САМО ТЪКА НАРОДА ЩЕ ПОВЯРВА В ТЕБ А И ПО ТОЗИ НАЧИН ЩЕ ПОБЕДИШ ОПОНЕНТИТЕ СИ ОТ БСП И ДПС.

2013.02.22 | 23:23

47
бб щеше да тикне Доган в затвора, но знае, че ако го направи, после следващите, които ще дойдат на власт може да го тикнат него :д...., а сега сериозно, какво направи бб...? За тия 4 (няма и 4 години) през неговото управление в страната се построиха двойно повече джамии. уж не спря да говори против комунисти и турци колко много ги мразил, но всъщност само си говори. Такива цигански терори по време на предишните правителства имаше ли, квито има по управлението на бб? Щото на полицаите им е казано да пазят м.а.н.г.а.л.и.т.е, понеже те са електората на гроб... помните ли цар киро? дето бил казал да не го пипат, че се бил разбрал с гроб... Защо и един циганин не гласува на референдума дали трябва да се строи електроцентрала? Защото бб не им позволи. за него беше изгодно да гласуват колкото се може по-малко хора. а те м.а.н.г.а.л.и.т.е в страната ни напоследък не са малко, така че правете си му сметката... българите не ходят да гласуват, но за сметка на това всички черни ще гласуват за бб, така че не знам... май май ще има втори мандат, освен ако сега не се направи нещо

2013.02.22 | 22:55

45
Вдъхнових се! Меся боите в топлата гама и започвам новата си сюреалистична творба "Депутати на работа".
възмутен

2013.02.22 | 21:23

43
Без да съм партийно оцветен мисля, че лидерска партия особено като на доносник БУДА, с негов подгласник ЦЕЦО-КУМЕЦО не би трябвало да се повтори !!!!

Добави коментар

Водещи новини