Антони Гълъбов: Дебатът по вота на недоверие ще е некомпетентен

  • 15 юли 2011 19:29

  • 1145
  • 3
Антони Гълъбов: Дебатът по вота на недоверие ще е некомпетентен
© Булфото

Според него опозицията често смесва обвиненията към правителството и мнозинството от липса на компетенстност до чисто идеологически етикети.

„Равнището на политическата класа в България продължава да бъде ниско и няма как да бъдем свидетели на добър дебат в пленарна зала”, категоричен бе Антони Гълъбов.

Според социолога внасянето на вота на недоверие показва, че има усилия да бъдат очертани нови писти на развитие, които променят картата на политическия пейзаж.

„Има напрежение, защото темата му се оказва сходна като поле на критика на БСП, ДПС и Синята коалиция. Изненадваща обаче е остротата на реакцията на ГЕРБ и нотките на тревога, които започват да звучат от страна на управляващите”, посочи Гълъбов.

Според него би било странно ако партия „Атака” реши да подкрепи правителството, а по отношение на независимите депутати стои въпросът какви ще бъдат стимулите, които ще им бъдат предложени за тази подкрепа.

Последвайте канала на

1145 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
наблюдател

2011.07.16 | 23:29

1
В повечето случаи на вотове за оставки и други-намесата на социолози или на журналисти вместо да улесни работата на депутатите-те са пречка за правилното протичане на дебатите с отрицателните си прогнози и изявления.
БАТЬО

2011.07.17 | 01:19

3
Прав си ,Батко и докога тези плювалници ще се бият по гърдите ,че били еди коя си власт?Просто подържат напрежението в държавата, хаоса .
Асен

2011.07.17 | 01:19

2
Интересно каква е оценката на Гълъбов за политиката на ГЕРБ по вътрешна сигурност. Като гражданин аз съм недоволен. В квартала, където живея, върви денонощен купон и МВР не осъществява контрол, не санкционира нарушителите на реда.По тази причина те се чувстват безнаказани, а ние сме в ролята на мърморковци, които кой знае защо искат да спят и ходят на работа.

Добави коментар

Водещи новини