Нов енергиен микс можел да свали цената на тока веднага

  • 15 февруари 2013 15:46

  • 4563
  • 17
Нов енергиен микс можел да свали цената на тока веднага
© Булфото

Необходим е нов начин за формирането на цените на тока. Това каза председателят на Парламентарната комисия по  икономическа политика, енергетика и туризъм Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на след среща с новия председател на Държавната комисия за енергийно и  водно регулиране /ДКЕВР/ Юлиана Иванова.

Димитров посочи, че при нов енергиен микс цената на тока може да стане по-ниска веднага. Според него това може да стане, ако най-евтиният ток - от АЕЦ "Козлодуй", влезе с по-голям процент в енергийния микс. Председателят на ДКЕВР Юлиана Иванова пое ангажимент да се направи много сериозен обществен дебат за  промяна на енергийния микс, добави Димитров.

Той е настоял да се промени фактурата за консумираната електроенергия и цената на дневната и нощната енергия да бъде с  всички добавки, за да могат хората сами да изчисляват консумираната си енергия. От парламентарната комисия са поискали информация за раздаваните през последните години бонуси в ДКЕВР. Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на е искал също така да има ежегоден одит на  всички електроразпределителни дружества /ЕРП/. Работа на ДКЕВР е да прави ежегоден одит, иначе се одобряват едни разходи и никой не може да проследи какво се случва, коментира Димитров.

Проблемът не е в лиценза на ЕРП, а в ежегодния контрол, каза той в отговор на въпрос дали не трябва да се мисли за отнемане на  лицензите на дружествата. Димитров поясни, че тезите на БСП и  "Атака" за национализация на дружествата е краен популизъм. Димитров каза, че е добре председателят на ДКЕВР да се избира от парламента. Според него изборът на Юлиана Иванова е  показал за пореден път, че кадровата политика на ГЕРБ е тотално сбъркана. Те слагат на изключително отговорни постове хора,  които не са проверени, не са защитили името си и не са утвърдени личности, каза Димитров. По думите му "Юлиана Иванова е много  симпатична жена, но на такъв пост трябва да бъде поставен човек  с огромен обществен авторитет".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4563 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2013.02.16 | 09:52

17
Решението е много просто.Прави се закон.Енергията с най ниска цена се продава в България,а енергията с висока цена е за износ.Който му изнася да продава в чужбина скъпата ел.енергия.А сега е обратното на нас ни продават скъпо,а на разни посредници им разрешават да изнасят на ниски цени и да си пълнят гушите за наша сметка.
Георги Христов

2013.02.16 | 09:51

16
Във Франция и Англия енергетиката е държавна. В България проблема с монополите на ЕРП-тата може да се реши директно без държавата да плаща никакви неустойки само чрез НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на тези дружества. НС приема Закон за национализация на дружествата и автоматически същите стават държавни и тези 60 % други разходи отпадат и оттук и цената на тока ще се намали......

2013.02.16 | 08:52

3
Почнем ли с национализация се връщаме в комунизма.По тази логика да вземем да национализираме цялото имущество първо на комунистите и ченгетата станали милионери за нула време.
Питам аз:

2013.02.16 | 09:51

15
Само чрез протести ли можем да ви накараме да си вършите работата?
ivo

2013.02.16 | 09:51

14
Достатъчно е да се махне тоя пренос и тия уж загуби "Демек да плащаме тока на мангалите" и хоп, тока пада наполовина, но дали политиците имат дупец за това, щото ако нямат... Ние тях в дупеца.

2013.02.16 | 09:51

13
Абе на чехите ,защо е държавна,там може,тука-не.Те да не са от полинезииските острови?Голяма е лапачката и за бираджиите и за нашего брата.Златна кокошкане не се коли,а тука е цял курник.Ще ни залъжат с няколко лева надолу,разни миксове,комисии и до там,след м.Юли т.г пак ще повишат цените.Ха на бас!
Радо

2013.02.16 | 09:22

12
Като вдигат цената на тока го правят на момента а когато трябва да се свали обсъждат с месеци пак хитреят затова в неделя пак съм на протест!

2013.02.16 | 09:21

11
да трябва да е държавна по много причини..така освен че ни крадат ами и сме си зависими от тях...значи тока от аец-а излиза на колко ? на 5 стотинки ,купуваме го на колко?над три пъти повече.и като те ограбят със сметките а то става ,ако ги хванат знаете ли колко им е глобата????някаде четох била 20 000 лева ??????????????та те само да надписват сметки си живеят добре,бог висока цар далеко както казах правителството това или следващото си е зависимо от тях?всички видяхте какво стана когато герб се опита да накара да плащат данъци богатите монополисти(говоря за петрола по специално)

2013.02.16 | 09:21

10
Говорим за енергийна независимост, а на мен ми звучи като рецепта за коктейлче.
Отговарям веднага:

2013.02.16 | 09:21

9
Да с протести, така се прави по цял свят. Ако свалиш едно правителство може да дойде друго по-некадърно, така че да, с протести
Морски

2013.02.16 | 09:20

8
И КЪДЕ БЕШЕ ДОСЕГА ЗАГРИЖЕНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ С КОМИСИЯТА СИ. И ЗАЩО ПЪК ДА НЕ ИМ ОТНЕМАТ И ЛИЦЕНЗА?! МОЖЕ БИ, ЗАЩОТО НЯКОИ СА ЛЕКО ОБВЪРЗАНИ С ЕРП-тата?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини