Мартин Димитров: В България няма догонване на европейските доходи

  • 15 февруари 2013 09:59

  • 954
  • 2
Мартин Димитров: В България няма догонване на европейските доходи
©

"В мандата на ГЕРБ няма посока на догонване на европейските доходи. В следващия финансов период това трябва да е основна цел. Ако не догонваш, оставаш последен",  каза съпредседателят на Синята коалиция Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на по време на дебатите по Доклад за приоритетите на България по време на Кипърското председателство на Съвета на ЕС (юли – декември 2012 г.) и по време на Ирландското председателство на Съвета на ЕС (януари – юни 2013 г.).

"В България няма догонване на европейските доходи. За да има догонване, ние трябва да растем по-бързо. Европейските фондове трябва да се използват за това”, заяви Димитров.

„Според Синята коалиция, е стратегическа грешка намаляването на общия бюджет на ЕС. Този подход идва от ЕС дотолкова, че опасението на по-големите страни е, че не могат да отделят средства. В спад имаш нужда от по-голям бюджет и стимули за растеж. Това е грешка, която прави ЕС и тази грешка ще се обърне срещу големите страни. Ще има още по-голям спад, заради липса на инвестиционни разходи”, каза Димитров. Той призова да се започне диалог за участието на България в еврозоната.

Според Димитров, ако искаме страната да тръгне напред, електронното правителство трябва да заработи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
954 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.02.15 | 17:31

2
NO IMA DOGONVANE NA EVROPEISKITE CENI ! DAGE I IZPREVARVANE !NIKOI CENI DOSTA SA DOGONENI !

2013.02.15 | 14:05

1
Колко по-бързо да се развива от кого по-бързо,бееее педерасм гнусен,мри бе мършо-смърт.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини