Димитър Стоянов: Искаме референдум за национализацията на ЕРП-тата

  • 14 февруари 2013 07:47

  • 1364
  • 0
Димитър Стоянов: Искаме референдум за национализацията на ЕРП-тата
©

ЕРП-тата трябва да бъдат национализирани. Ние сме направили подписка за референдум по този въпрос и вече сме събрали 100 000 подписа.

Това заяви пред камерите на TV7 Димитър Стоянов, евродепутат и председател на Националдемократическата партия. Нашата цел е референдумът да се проведе с парламентарните избори, за да се спестят пари. Хората трябва да кажат дали искат сегашния модел да продължи да се развива. Аз съм убеден, че гражданите ще  Стоянов съобщи, че в Брюксел плаща сметка за ток и газ от около 60 евро. Това е за 10 дни, които прекарвам там. Енергетиката е печеливш бизнес и тези приходи не трябва да отиват в чужди ръце, категоричен беше той.

На обратното мнение беше бившия зам.-финансов министър Любомир Дацов. ЕРП-тата имат само 9,3% печалба от сумите, които се плащат по фактура, обяви той. Национализацията на ЕРП-тата няма да реши проблема. Необходими са чужди инвестиции. Ако се стигне до национализация, българската държава ще води много дела и не ясно какъв ще бъде изхода от тях. Според мен нормалното увеличение на сметките за ток беше до 20%, завърши той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини