Разработват стратегия за изтегляне на българските военни от Афганистан

  • 15 юли 2011 14:20

  • 1185
  • 2
Разработват стратегия за изтегляне на българските военни от Афганистан
© Булфото

Според министъра, с хода на предаването на сигурността на Афганистан в ръцете на местните сили за сигурност, все повече се разработва подобна стратегия за изтегляне.

"Обмисляме стратегията и заедно с МВнР е създадена работна група, с която се обмислят действия относно поетапното изтегляне на българските военнослужещи в Афганистан, както и за конкретна промяна на самата мисия в страната”, обясни Ангелов.

Стана ясно, че все още не е възможно да се определят срокове за изтеглянето на българските военни от мисията в Афганистан, нито как точно ще се случи това.

Военният министър обясни,че е напълно възможна промяна на военната мисия на България по отношение на охраната на летищата, по примера на Белгия.

Възможно е постепенното изтегляне на единия от контингентите в Кабул, ката част от него да обучава афганистанските сили за сигурност.

Българският контингент не участва в преки военни действия в Афганистан, увери Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1185 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
art

2012.04.17 | 11:13

2
trqbva da vurnat vednaga bulgarskite voenni. bulgariq nikoga prez 1300 godini ne e poemala tolkova mejdunaroden sram kolkoto prez poslednite 20 godini. Kak stanaxme suy4astnici v ubistvata i krajbata na irak4ani i irakski resursi?? predcite ni se obru6tat v groba kvi sme bez moralni i bez cennostni xlebarki.
Генерал

2011.07.16 | 18:05

1
В такава каша ни забъркаха СДС и Царя , че скоро няма връщане

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини