Партията на Кунева настоява за единна сметка за ток

  • 12 февруари 2013 11:49

  • 1739
  • 6
Партията на Кунева настоява за единна сметка за ток
©

"Движение България на гражданите" настоява да се въведе единна сметка за ток. Това заяви на пресконференция днес Тома Биков от ръководството на Движението.

От партията посочиха, че България трябва да изпълни и задължението си да либерализира енергийния пазар, за да имат хората право на избор и да има конкуренция между ЕРП-тата. Биков припомни, че единната сметка за ток е предложение на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 още от 2009 г., но нито предишното, нито сегашното правителство са го подкрепили. В същото време 14 държави членки на ЕС са въвели единната сметка. Според Биков протестите от последните дни са антиправителствени, а не толкова срещу електроразпределителните дружества. Това са гладни бунтове, отбеляза той и добави, че причините са провалът в икономическата и регулаторната политика, както и в политиката на либерализация на пазара на електроенергия.

От Движението коментираха и идеята на БСП за национализация на ЕРП-тата. Според Биков това би струвало повече от 1 милиард лева, а и в бордовете на тези дружества ще бъдат назначени партийни функционери. Той отбеляза, че "Топлофикация", макар да е работила и като държавно, и като общинско дружество, не функционира по-добре от ЕРП-та. Той още веднъж повтори, че "България на гражданите" няма да има коалиционни отношения с БСП, тъй като не може да си позволи контакти с популистка партия.

От "Движение България на гражданите" изразиха и притесненията си от начина, по който са се водили преговорите от българска страна по приетата нова бюджетна рамка на ЕС. Калин Томов определи действията на правителството като "злонамерена некомпетентност" и заяви, че не е отчетен инфлационният индекс. България няма ясни приоритети в бюджетната рамка, нямаме информация правителството да подготвя какъвто и да е проект, заяви той и допълни, че по нито една от темите в Брюксел се не е чул българският глас. Томов каза, че от около от 11 млрд. евро структурни фондове нивото на усвояемост у нас е около 30 процента.

По темата за кандидатурата за конституционен съдия позицията на Движението е, че цялата процедура е опорочена. Със сигурност конкуренция не може да има с един кандидат, посочиха от партията.

Последвайте канала на

БТА
1739 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
41

2014.04.06 | 01:50

6
Куневица ,а.к.а СНАХАТА тази,която закри АЕЦ Козлудуй и ни превърна в енергийни роби?!?! СМЕХОТВОРНИ СТЕ ,НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГНЕВА НА НАРОДА и не си мислете ,че сме ЗАБРАВИЛИ ДАЛАВЕРИТЕ ВИ-МИЗЕРНИЦИ

2014.04.06 | 01:50

5
Протестите са насочени и срещу Кунева- тая продажница, подлога на масоните, копнеещи да ни претопят.
Atanas

2014.04.06 | 01:50

4
Немога да повярвам как може да има толкова нагли хора ка то тази,но по лошото е как може да има толкова късопаметни и заблудени хора ,които я подкрепят

2014.04.06 | 01:50

3
А кой подписа загробващият договор,за поетапно закриване наАЕЦ"Козлодуй ?И какви ще ги дъвчиме,след 2019,като ги затворят всичките,а?Тогава тока ще идва основно от волтайци ,Вец.-ове, т.е от енергго мафията.Ама на българина ума му,е по къс от х---.
Киров

2014.04.06 | 01:50

2
От къде й идват такива идеи, поне хубавото е,че така определено става още по-антипатична на хората и шансовете да влезе в следващия парламент са мизерни, също като идеите й! Не може да очаква,че с единна сметка за ток нещата ще се оправят, да в Европа било така,ама в Европа хората имат спестявания,а ние така или иначе и с пълна заплата и след сметките си за ток все сме в мизерията,от де ще ги извадим после, ако иска тя да ни плаща!
Ужаса

2013.02.13 | 00:57

1
Тази жена чува ли се, ние всеки месец не можем да си платим сметките,че вече единна сметка за ток иска, направо ми лази по нервите само като и чуя името!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини