Иван Костов: Трябва да има конкуренция в сектора "Енергетика"

  • 12 февруари 2013 08:10

  • 1144
  • 3
Иван Костов: Трябва да има конкуренция в сектора "Енергетика"
©

"Функциониращата пазарна икономика се създава при наличие на предпоставки за частна икономика. Този процес срещна много силна съпротива преди години", каза в интервю за "Здравей, България" по Нова телевизия лидерът на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

Проблемът в момента е, че ЕРП - та започнаха да злоупотребяват с хората, смята Костов. Той заяви, че контролът върху тях е изключително лош. Според него, ДКЕВР трябва да промени посоката си на работа. Това трябва да направи и Комисията за защита на конкуренцията.

Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - смята също, че трябва да бъдат сменени хората на ръководни постове в някои от Комисиите, защото те не си вършат работата. "Те са зле подбрани и оперират в пълна неяснота", заяви той. По думите му, ДКЕВР е продължение на изпълнителната власт. Той даде пример с цената на синьото гориво и припомни, че газта е поевтиняла, но крайният потребител все още не е разбрал това.

Костов е категоричен, че когато има конкуренция, тогава действа пазарът, който намалява цената. Той даде за пример мобилните оператори. Според него, това може да стане и в сектора "енергетика". Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - заяви, че има пет европейски държави, които са въвели този принцип. Той призна, че за неговото реализиране са нужни инвестиции и поясни, че всеки, който иска да печели, ще трябва да инвестира.

Костов съобщи, че ДСБ няма да подкрепи кандидатът за КС на ГЕРБ по политически причини.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1144 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
blanko

2013.02.20 | 08:26

3
Не конкуренция а Национализация ни трябва и затвор за теб

2013.02.17 | 19:18

2
нидей плямпа , участвуваше и в изготвянето на плана Ран-Ът и в прилагането му

2013.02.12 | 17:48

1
Пълни дилетанти, единствената област, в която нашите “отговорни лица“ проявяват професионализъм, е ограбването на народа, там са абсолютни асове!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини