Осигурени са 15 млн. лв. за археология

  • 08 февруари 2013 13:55

  • 894
  • 1
Осигурени са 15 млн. лв. за археология
©

За археологически проучвания в районите на изпълнението на инфраструктурни проекти са осигурени 15 млн. лева и това е  сериозна инвестиция в тази наука, която говори за подкрепата от  страна на държавата към нея. Това каза по време на  парламентарния контрол днес министърът на регионалното развитие  и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Министър Павлова съобщи, че за периода 2009 г.-2012 г. са инвестирани 12 млн. лева в археология. "За тази година имаме три милиона лева, които бяха предвидени по съществуващите разкрити археологии на обектите, които изпълняваме", допълни министърът. Тя съобщи, че през последните две седмици има информация за нови непредвидени археологически обекти. Това по думите й ще  означава, че сумата от три милиона лева няма да стигне. Става дума за пътните участъците Поморие-Сарафово, по магистрала  "Марица" и други пътни обекти.

В 95 процента от случаите, при които започваме да правим пътища, излиза археология, а това изисква допълнително време и  средства за проучването и винаги удължава срока на реализацията на проекта, каза министърът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
894 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.09 | 15:41

1
После ще изнесат 80% от намереното и ще дават по телевизията как са открили 5 монетки и 2 статуетки...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини